5 жироспалювальних напоїв, які варто пити перед сном

Різні експерти пропагують різні теорії щодо того, що можна їсти перед сном, а що – ні, залишаючи людей розгубленими. Наприклад, дехто стверджує, що не варто нічого їсти після 6 вечора, адже це сприяє збільшенню ваги та підвищенню ризику розвитку діабету, тоді як інші фахівці стверджують, що це міф, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Звісно, зловживати смаженою їжею чи висококалорійними десертами перед сном точно не варто, але споживання жироспалюючих напоїв у невеликих кількостях може допомогти вам і схуднути, і покращити якість сну.

Ось кілька напоїв, які ви можете сміливо вживати перед тим, як іти до ліжка:

Білковий коктейль. Якщо ви займаєтесь спортом, вживання білка перед сном – це прекрасна ідея. Це допомагає відновлювати та омолоджувати м’язи під час сну. Що більша м’язова маса, то більше калорій ваше тіло спалює у стані спокою. Також молочні продукти містять триптофан, який покращує якість сну. Замість молока ви можете використовувати його рослинні замінники чи грецький йогурт. Також ви можете додати до нього мед для покращення смаку.

Ромашковий чай. Всі ми знаємо, що чай з ромашки сприяє заспокоєнню нервів та покращенню сну. Він підвищує рівень гліцину в організмі, нейромедіатора, що має здатність розслаблювати нерви і викликати відчуття сонливості. Дослідження також припускають, що ромашковий чай допомагає контролювати рівень глюкози та знижувати вагу.

Чай з корицею. Чай з корицею має антиоксидантні та антибіотичні властивості, що робить його ідеальним детоксикаційним напоєм, який не просто допомагає спалювати більше жиру, але й покращити ваш сон. Якщо вам не подобається смак коричного чаю, додайте до нього трохи меду.

Вода з насінням пажитника. Вода, в якій замочувалось насіння пажитника, сприяє виробленню тепла в організмі, що пришвидшує спалення жиру. Це також чудовий антацид, що допомагає вирішити проблеми із травленням.

Молоко з куркумою. Золоте молоко, яке часто використовують для лікування застуди, також може допомогти у поліпшенні травлення та зниженні ваги. Все завдяки антиоксидантним та детоксикаційним властивостям куркуми. У молоці також є кальцій і білки, які допоможуть вам добре виспатися.

Поділись


Новини партнерів