Чому варто включити в раціон квашену капусту

Квашена капуста – це доволі популярна страва, яку готують методом молочнокислого бродіння, застосованого вперше у Китаї. По суті це гарнір, але багато з тих людей, які стежать за своєю фігурою, вважають її повноцінною стравою, особливо якщо їсти її невеликими порціями, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Квашена капуста забезпечить вас вітамінами (С, К1 і В6), клітковиною, білками, калієм, залізом, магнієм, фолатами, міддю та натрієм.

Ось 5 переваг вживання квашеної капусти, про які вам варто знати:

Зниження ваги. У квашеній капусті майже немає вуглеводів, і саме тому вона стає найкращим продуктом для схуднення. Крім того, після бродіння хімічні речовини, що виділяються в квашеній капусті, набагато швидше розщеплюють їжу, роблячи процес травлення більш ефективним.

Зміцнення здоров’я кишечника. Під час бродіння в квашеній капусті утворюються пробіотики, які, як ми вже знаємо, чудово підходять для кишечника. Крім того, капуста багата на клітковину, тому, якщо у вас є проблеми з кишечником, ви обов’язково повинні додати в свій раціон квашену капусту.

Покращення функції мозку. Згідно з дослідженням, опублікованим у Journal of Neurogastroenterology and Motility, кишечник має дуже тісний зв’язок з нашим мозком. Дослідження показує, що коли ви вживаєте пробіотики, присутні в квашеній капусті, функція мозку автоматично покращується!

Ще одне дослідження, опубліковане в Journal of Physiological Anthropology, також показало, що люди з такими проблемами психічного здоров’я, як ОКР, тривога та депресія, повинні регулярно вживати ферментовану їжу, щоб підтримувати гарне самопочуття.

Зміцнення кісток. Ви отримаєте міцні кістки, якщо щодня їстимете квашену капусту через наявність у ній вітаміну К. Щоб зв’язати білок і кальцій, вам потрібен вітамін К у вашому організмі. Він сприяє кращому засвоєнню кальцію в організмі, що збільшує щільність кісткової тканини.

Покращення здоров’я серця. Клітковина та пробіотики корисні також для серця. Вони сприяють зменшенню рівня холестерину в організмі, що допомагає вашому серцю нормально функціонувати.

Поділись


Новини партнерів