6 причин уникати дієт для схуднення

Коли ми чуємо слово “дієта”, то більшість одразу думає про зменшення споживання їжі заради схуднення. Але чи справді це допомагає? Насправді надто жорстка дієта може змусити ваше тіло перейти в режим голодування, що може негативно позначитися на вашому здоров’ї, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Коли ми відмовляємось від цілих груп продуктів, то по суті обмежуємо споживання поживних речовин, в результаті чого ми не отримуємо необхідних нам вітамінів та мінералів.

Ось 6 причин не худнути за допомогою дієт:

Дієта може викликати слабкість. Дослідження, опубліковане в журналі Annals of Internal Medicine, показало, що дієта з низьким вмістом вуглеводів може викликати відчуття втоми. Щоразу, коли ви сідаєте на дієту з низьким рівнем вуглеводів або жирів, ви позбавляєте своє тіло двох основних поживних речовин, які йому потрібні для підтримки рівня енергії та нормального функціонування.

Дієта може стати рушієм для розладів харчової поведінки. Американська національна асоціація розладів харчової поведінки стверджує, що від них страждає близько 20% людей, які дотримуються дієт для схуднення. Ви не обов’язково отримаєте такі розлади, якщо будете худнути за допомогою дієт, і вони навіть можуть бути не основною їх причиною, та все ж дієта может стати тригером.

Дієта може не забезпечити вас всіма поживними речовинами. Дієта для схуднення може бути шкідливою для вашого організму, оскільки ви створюєте не лише дефіцит калорій, але й дефіцит поживних речовин, таких як жири. Потрібно пам’ятати, що жири є необхідним паливом для організму, а також вони підтримують ріст клітин.

Дієта може спричинити втрату м’язової маси. Сувора дієта може спричинити втрату м’язової маси , що призводить до зменшення фізичної сили та витривалості. Дослідження, опубліковане в American Journal of Clinical Nutrition, стверджує, що зменшення споживання калорій може призвести до зменшення м’язової маси, а також зниження ваги – що відповідає цілі дієти для початку, чи не так?

Дієта може спричинити випадання волосся. Якщо ви страждаєте від випадіння волосся, винними можуть бути обмеження, які ви наклали через дієту. Відсутність правильного харчування може послабити волосяні фолікули, а також призвести до випадіння волосся, згідно з дослідженням, опублікованим в Dermatology Practical and Conceptual.

Після завершення дієти ви знову погладшаєте. Дієта не може допомогти вам схуднути в довгостроковій перспективі, тому що коли ви знову починаєте їсти нормальні порції, ви в кінцевому підсумку набираєте вагу швидше, ніж раніше. Жорстка дієта знижує інтенсивність обміну речовин, що також зменшує швидкість спалювання жиру в організмі.

Поділись


Новини партнерів