5 порад, які допоможуть людям з гіпотиреозом покращити якість життя

Гіпотиреоз – це стан, при якому щитовидна залоза недостатньо активно виробляє гормони. Це викликає занепокоєння у чоловіків та жінок у всьому світі. Нестача гормонів щитовидної залози може спричинити значні зміни в організмі та вплинути на психіку. На функціонування щитовидної залози може впливати як основні причини, так і вторинні. До основних причин, належить те, що впливає на щитовидну залозу безпосередньо, що знижує вироблення нею гормонів. Тоді як вторинна причина полягає в тому, що гіпофіз не виробляє тиреотропний гормон, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Ряд симптомів може свідчити про те, що щитовидна залоза недостатньо активна. Це може призвести до збільшення ваги, втрати волосся, болю в м’язах і суглобах, зміни настрою та уповільнення серцебиття. Втома – один із найпоширеніших симптомів гіпотиреозу.

Поряд з раннім виявленням та лікуванням, здоровий спосіб життя є ключем до лікування гіпертиреозу та інших захворювань, пов’язаних із щитовидною залозою.

Ось 5 порад, які допоможуть вам контролювати симптоми гіпотиреозу:

Збільште споживання поживних речовин. Низьке вироблення гормонів щитовидної залози впливає на рівень енергії. Але ви можете його підтримувати, споживаючи певну кількість поживних речовин протягом всього дня. При гіпотиреозі легко набрати вагу та дуже важко схуднути. Тому ви повинні вживати поживні продукти з низьким вмістом жиру та великою кількістю клітковини. Уникайте смаженої та обробленої їжі.

Будьте фізично активними. Регулярні фізичні вправи можуть бути проблемою для тих, хто страждає на гіпотиреоз, оскільки вони часто відчувають втому. Але якщо ви будете тренуватись принаймні 20 хвилин щодня, то зможете підвищити рівень енергії. Також це допоможе вам уникнути збільшення ваги, знизити рівня стресу та холестерину.

Знизьте рівень стресу. Стрес може посилити симптоми гіпотиреозу. Ви повинні знайти заняття, яке заспокоює нерви та знімає стрес. Йога, медитація, садівництво, рукоділля, оберіть той вид діяльності, який заспокоює вас найліпше.

Покращте якість сну. Переконайтесь, що ви отримуєте повноцінний нічний відпочинок. Це допоможе зменшити втому та сонливість в денний час. Гіпотиреоз може ускладнювати засинання та зменшити час сну. Але фіксований графік сну та певні ритуали, як вживання трав’яного чаю та регуляція температури у спальні, допоможуть впоратись із цим.

Підтримуйте загальний добробут. Турбота про своє здоров’я має вирішальне значення для всіх людей, з гіпотиреозом або без нього. Основні гігієнічні практики, такі як ретельне миття рук перед їжею та душ після проведення часу на свіжому повітрі, повинні залишатись пріоритеті. Також рекомендується регулярне проходити медичне обстеження, щоб контролювати гіпотиреоз.

Поділись


Новини партнерів