Дієтолог розповіла, чому потрібно регулярно вживати броколі

Додайте до свого раціону більше зелених овочів! Ви могли чути це мільйон разів. Це тому, що зелені овочі містять неймовірну кількість поживних речовин. Одним з них є броколі, яка обов’язково повинна бути частиною вашого раціону. Броколі містить різноманітні поживні речовини, в тому числі й вітамін С, цинк, мідь, вітаміни групи В, білки, клітковину, калій, вітамін К та багато інших. Це також немолочне джерело кальцію. Починаючи від салату і закінчуючи супом, є багато способів ввести броколі у раціон. Нещодавно дієтолог Ловнеет Батра поділилась вражаючими причинами регулярно вживати цей овоч, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

“Броколі містить багато сульфорафану, який є одним з найпотужніших природних вбивць раку. Сульфорафан – це фітохімікат, який виводить з організму токсини і тим самим зменшує запалення, пов’язане з багатьма видами раку. Також відомо, що він уповільнює розмноження ракових клітин, тим самим уповільнюючи ріст ракових пухлин. У броколі також міститься індол-3 карбінол і кемпферол, які теж борються із запаленням і виводять токсини “, – говорить Батра.

Також броколі – це продукт, багатий на калій, що робить його корисним для гіпертоніків.

Броколі містить багато необхідних поживних речовин, включаючи клітковину, вітамін С, вітамін К, залізо та калій. Дієтолог каже, що вона також може похвалитися більшою кількістю білка, ніж більшість інших овочів.

Завдяки антиоксидантам, таким як кварцестин, і клітковині броколі допомагає знизити рівень “поганого” холестерину.

Цей овоч також безпечний для діабетиків. Високий вміст антиоксидантів та клітковини допомагає броколі знижувати рівень цукру в крові та сприяє контролю симптомів діабету.

Контролюючи рівень холестерину, ви також зміцнюєте здоров’я серця. Згідно з дослідженнями, багата на клітковину їжа, така як броколі, також допомагає контролювати загальний ризик серцевих захворювань.

Якщо ви часто страждаєте на запори, клітковина також допоможе вам вирішити цю проблему. Вона покращує травлення та полегшує дефекацію, запобігаючи запорам.

Крім того, броколі містить велику кількість вітаміну С, корисного для імунної системи та шкіри.

Поділись


Новини партнерів