3 популярні продукти для схуднення, які насправді не працюють

Ви п’єте зелений чай, думаючи, що він може допомогти вам схуднути? Ну, тоді ви будете здивовані. Так, є кілька переваг, пов’язаних із вживанням зеленого чаю. Цей заспокійливий напій містить корисні антиоксиданти, які можуть захистити клітини від шкоди, заподіяної вільними радикалами та зменшити запалення. Нещодавнє дослідження, опубліковане в журналі Nature Communications, показало, що зелений чай може підвищити рівень природного протиракового білка, який, як відомо, відновлює ДНК і руйнує ракові клітини, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Та не зважаючи на всі ці переваги, неправильно стверджувати, що зелений чай допомагає схуднути. Доктор Сідхант Бхаргава, дієтолог та медичний фахівець, нещодавно розповів про три найпопулярніші продукти для схуднення, які насправді не допомагають.

Одним з цих трьох продуктів, звичайно, є зелений чай. Фахівець згадує, що ви схуднете, п’ючи зелений чай, лише якщо випиватимете більше 20 чашок на день. І це, звичайно, неможливо.

Ще один популярний продукт, що нібито сприяє схудненню, – це яблучний оцет. Звісно, він, як і зелений чай, має корисні властивості, зокрема він добре впливає на стан волосся та шкіри. Але скинути кілограми яблучний оцет вам точно не допоможе.

Нарешті, кокосова олія – це третій продукт, який не допоможе вам позбутись зайвої ваги. Звісно, вона корисніша за більшу частину інших олій, що використовуються в кулінарії, але кокосова олія залишається джерелом насичених жирів та великої кількості калорій.

Основним фактором схуднення є створення дефіциту калорій, а це означає, що за день ви спалюєте більше калорій, ніж споживаєте. “Майте на увазі, що схуднення полягає у створенні дефіциту калорій. Жоден інгредієнт не може самостійно допомогти вам скинути кілограми”, – говорить доктор Бхаргава.

Для ефективного та здорового схуднення потрібно поєднати поживну та здорову дієту з контролем розміру порцій та регулярною фізичною активністю.  Будьте фізично активними протягом дня, киньте палити і вживати алкоголь, добре відпочивайте і уникайте стресів. Все це разом допоможе ефективному та стійкому схудненню.

Поділись


Новини партнерів