Експерти пояснили, коли найкраще їсти фрукти

​​Найкращий час для вживання фруктів … ну, не може бути лише однієї правильної відповіді, чи не так? Це з тієї простої причини, що дієта та режим харчування у кожного різний. Хтось може їсти їх вранці перед сніданком, а хтось – разом з основною стравою. Але якщо ви хочете скинути вагу чи покращити своє  здоров’я, або якщо у вас діабет, тоді ви повинні взяти до уваги час, в який ви їсте фрукти, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Дієтолог Пуджа Махія розповіла про кілька конкретних причин, чому не слід їсти фрукти під час їжі або відразу після їжі як десерт.

Експертка каже: “Фрукти багаті на вітаміни, мінерали та антиоксиданти. Але вони втрачаються, доки проходить перетравлювання білка, вуглеводів та жирів з основної їжі”.

Таким чином, навіть якщо ви з’їсте велику тарілку фруктів під час трапези, нічого, крім збільшення споживання калорій вони вам не дадуть. Ви просто не зможете засвоїти ті поживні речовини, які містяться у фруктах.

Їсти фрукти на десерт – це також не найліпша ідея. За словами пані Махії, це лише додасть калорій до тих, які ви вже спожили, і існує значна імовірність, що вони відкладуться в організмі у вигляді жиру.

Найкращий спосіб вживати фрукти – в якості самостійної закуски між основними прийомами їжі. Так вони забезпечать вас клітковиною і антиоксидантами, а також зменшать відчуття голоду, що допоможе запобігти переїданню.

Також корисно їсти фрукти зранку натщесерце та до прийому їжі протягом решти дня.  Це сприятиме покращенню травлення.

Загалом потрібно розуміти, що вживання фруктів – це важлива складова правильного та збалансованого харчування. Але щоб отримати користь від них, потрібно їсти їх правильно. Також переконайтесь, що у вашому раціоні є місцеві та сезонні фрукти, вони роблять його різноманітнішим та позитивно впливають на мікрофлору кишечника.

Поділись


Новини партнерів