Коли здуття живота може бути попередженням про серцеву недостатність

Здуття живота часто трапляється після важких вихідних або важкої їжі – зазвичай про це не варто турбуватися. Здуття живота зазвичай спричинене проблемами з травленням або проблемами з раціоном людини. Але в деяких випадках здуття живота може бути симптомом більш серйозного стану, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Інколи здуття живота може бути пов’язане із серцевою недостатністю. Хоча існують більш поширені симптоми, здуття живота може бути ознакою серйозної серцевої недостатності.

Застійні симптоми, такі як здуття живота, виникають через те, що серце більше не може перекачувати достатньо крові для задоволення потреб організму, що спричиняє погіршення кровообігу, як пояснюють науковці з Університету Мічигана.

“Здуття живота може виникати внаслідок накопичення рідини в печінці, що змушує живіт набрякати або спричиняє біль біль; шлунку, що спричиняє зниження апетиту, здуття живота та нудоту; а також в кишечнику, що спричиняє зниження апетиту та погане засвоєння ліків та їжі”.

Основними симптомами серцевої недостатності є задишка (як після фізичної активності, так і в стані спокою, частіше вона виникає, коли пацієнт лежить), втома, опухлість ніг та щиколоток (це також спричинено накопиченням рідини).

До менш поширених симптомів належать постійний кашель, що може посилюватись вночі, хрипи, втрата апетиту, збільшення або втрата ваги, запаморочення і втрата свідомості, прискорення пульсу, тремтіння і нерегулярне серцебиття.

Якщо ви помічаєте у себе такі симптоми і з часом вони погіршуюються, зверніться до лікаря. Однак, як уже було сказано, в більшості випадків здуття живота спричинене вживанням певних продуктів, як от броколі. Ще однією поширеною причиною здуття є ковтання повітря. Також здуття може бути спровоковане вживанням продуктів, на які ви маєте індивідуальну непереносимість.

Поділись


Новини партнерів