5 порад дієтолога, які допоможуть зміцнити імунітет

Міцна імунна система допомагає уникнути численних проблем зі здоров’ям. Це захисний механізм вашого організму, який допомагає вам захиститись від хвороб, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Широкий спектр факторів може вплинути на вашу імунну систему. Нездорове харчування та спосіб життя можуть погіршити ваш імунітет, роблячи вас схильним до захворювань. Під час пандемії COVID-19 було наголошено на важливості побудови міцної імунної системи. Але немає способу зміцнити імунітет за день-два. “Імунітет не вибудовується за день!” каже дієтолог Ловнеет Батра.

Дієтолог пояснює в одному зі своїх дописів: “2020 рік зробив “імунітет” найпопулярнішим словом десятиліття. Кожен хоче швидко його зміцнити за допомогою напою, страви та таблеток. Але імунітет не формується за день! На нього впливає те, що ви їсте, спосіб життя, який ви ведете, а також рівень стресу у вашому житті протягом років”.

Вона також пояснює, що імунітет не формується завдяки вживанню певних спецій або чаю. Але ви можете вести спосіб життя, який покращує його.

Ось кілька порад, які допоможуть вам покращити самопочуття і зміцнити імунну систему:

Правильно харчуйтесь. Вітамін С за останній рік здобув величезну популярність як інгредієнт, що покращує імунітет. Доповніть свій раціон достатньою кількістю вітаміну С. Також підтримуйте здоров’я кишечника достатньою кількістю пробіотиків, фруктів та овочів. Оптимальне споживання вітамінів і мінералів гарантує, що ваші гормони будуть збалансовані, а ваша імунна система не буде ослаблена.

Забезпечте собі міцний сон. Вам слід спати по 8 годин щодня, щоб відновити імунну систему. Повноцінний сон забезпечує достатній відпочинок вашому організму. Він також підтримує різні основні функції організму.

Контролюйте свою вагу. Їжте невеликими порціями та уникайте надлишкового споживання калорій. Крім того, не варто дотримуватись складних та жорстких дієт, вони можуть спричинити дефіцит поживних речовин і вплинути на вашу імунну систему. Харчування має бути достатнім та збалансованим.

Підтримуйте рівень фізичної активності. Здорова дієта в поєднанні з фізичними вправами також допоможе вам підтримувати здорову вагу. Ви повинні виконувати помірні фізичні вправи принаймні 30 хвилин щодня, щоб підсилити свою імунну систему.

Знизьте рівень стресу. Стрес може негативно позначитися на загальному здоров’ї, включаючи імунну систему. Неконтрольований стрес викликає запалення і порушує функцію імунних клітин. Дотримуйтесь таких методів управління стресом, як йога, медитація та фізичні вправи.

Поділись


Новини партнерів