Вчені розповіли, яка дієта допоможе спалити жир в зоні живота

Вісцеральний жир, також відомий як жир на животі, – це тип жиру, який відкладається навколо внутрішніх органів глибоко всередині вашого тіла. Накопичення жиру в зоні живота також може підвищити ризик розвитку інших метаболічних розладів, таких як діабет 2 типу. Тому зменшення кількості вісцерального жиру є життєво важливим для запобігання хронічним ускладненням, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Дослідження, опубліковане в журналі Nutrition and Metabolism, виявило, що дієта з низьким вмістом вуглеводів і великою часткою жирів є особливо ефективною.

Дослідники попросили 40 дорослих з ожирінням у віці від 60 до 75 років протягом 8 тижнів дотримуватися дієти, в якій 10% калорій надходили з вуглеводів, 25% з білка та 65% з жиру.

Джерелами вуглеводів були листяна зелень, некрохмалисті овочі, деякі фрукти та зерна з високим вмістом клітковини. Білки ж учасники отримували з яєць, риби, свинини та птиці. До джерел жирів у цьому дослідженні належали оливкова олія, кокосова олія, горіхові олії, горіхове масло, сир, кокосове молоко та авокадо.

Порівняно з контрольною групою, група, що дотримувалась дієти з низьким вмістом вуглеводів та високим вмістом жиру, втрачала більше вісцерального жиру. Ці учасники також стали більш чутливими до інсуліну та покращили рівень холестерину, підвищення якого є однією з основних причин серцевих захворювань.

При цьому науковці підкреслюють важливість білка для зниження ваги, адже він більш ситний, ніж вуглеводи та жири. Тому включення у раціон нежирних джерел білка допомагає нам їсти менше та скоротити споживання калорій. Необхідно переконатись, що ви споживаєте білок під час кожного прийому їжі.

Хорошими джерелами білка є куряча грудка, тунець, скумбрія, лосось, яйця, молоко, сочевиця, нут, цільнозерновий хліб, горіхи та соя.

Крім того, для спалення вісцерального жиру необхідні фізичні вправи. Вам потрібно принаймні 30 хвилин фізичних вправ середньої інтенсивності щодня. Особливо корисними за результатами досліджень виявились аеробні та силові вправи.

Також виконання фізичних вправ допомогло не лише зменшити запаси вісцерального жиру, а і запобігти його повторному накопиченню.

Поділись


Новини партнерів