Корисні властивості винограду для здоров’я вашого організму

Виноград – це популярний продукт, який був важливою складовою раціону людей з незапам’ятних часів. Виноград вирощується здебільшого в районах з помірним кліматом і використовується для виготовлення джемів, вина, родзинок, оцту та желе. Ви можете легко включити виноград у свій раціон, додавши його у свій десерт, вживаючи його як закуску, додавши до каші, кинувши в салат, або навіть готуючи з нього смузі чи сік, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Ось деякі переваги, які ви можете одержати, якщо будете регулярно вживати виноград:

Допомагає контролювати рівень глюкози в крові: Виноград може містити цукор, але він має відносно низький глікемічний індекс. Їжа з низьким ГІ ідеально підходить для дієти при цукровому діабеті. Тому виноград може допомогти контролювати рівень цукру в крові та запобігти різкому його підвищенню.

Підтримує здоровий рівень холестерину: Згідно з дослідженням, опублікованим у PubMed Central під назвою “Значущість дієтичних поліфенолів у захисті серцево-судинної системи”, поліфеноли можуть сприяти контролю рівня холестерину. Виноград, темні шоколад та ягоди – це приклади продуктів, багатих на поліфеноли.

Має протизапальні властивості: Згідно з інформацією з огляду, опублікованого у PubMed Central під назвою “Біологічні дії та молекулярні ефекти ресвератролу, птеростилбену та 3′-гідроксиптеростилбену”, було встановлено, що ресвератрол може допомогти запобігти розвитку хронічних захворюванням. Це може додатково допомогти уникнути ризику розвитку серцево-судинних захворювань, артриту, діабету і навіть раку.

Може покращити когнітивні функції: Згідно з різними дослідженнями, такими як дослідження, опубліковане в PubMed Central під назвою “Рандомізоване, подвійне сліпе, клінічне дослідження щодо впливу екстракту Vitis vinifera на когнітивні функції у здорових людей похилого віку”, виноград може допомогти поліпшити когнітивні здібності та функції, покращує настрій та допомагає зменшити ризик розвитку хвороби Альцгеймера.

Зміцнює здоров’я кісток: Виноград – це потужне джерело поживних речовин, таких як вітамін К, магній, калій, кальцій, марганець та фосфор. Ці поживні речовини можуть виявитися надзвичайно корисними для здоров’я кісток.

Завдяки цим корисним властивостям, виноград може стати стати важливою частиною вашого раціону. Його надзвичайно просто додати до своєї дієти, тим більше, що він дуже смачний.

Поділись


Новини партнерів