4 зелені листових овочі, які зміцнять здоров’я вашого мозку

Ми завжди чули, що потрібно їсти листову зелень. Для того, щоб заохотити дітей вживати їх більше, навіть вигадали персонажів мультфільмів, які обожнюють шпинат та вражають всіх своєю силою та здоров’ям. Це тому, що зелені листові овочі – це справді важлива частина раціону людини, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Згідно з нещодавньою доповіддю, люди, які дотримуються середземноморської дієти, особливо багатої на зелені листові овочі, зберігають гостроту розуму більш тривалий час. Дослідження показало, що чітке дотримання середземноморської дієти було пов’язане з вищими показниками в ряді тестів на пам’ять та мислення серед дорослих, яким більше за 75 років, повідомляє інформаційне агентство IANS.

“Збільшення споживання зелених листових овочів і скорочення червоного м’яса може бути двома ключовими елементами харчування, які і сприяють перевагам середземноморської дієти”, – сказала дослідниця Джені Корлі з Единбурзького університету. Дослідження було опубліковане в журналі Experimental Gerentology.

Зелені листові овочі також мають багато інших переваг для здоров’я. До них належать втрата ваги, покращення травлення, посилення обміну речовин, зміцнення здоров’я шкіри тощо. Вони багаті на такі поживні речовини, як залізо, фолієва кислота, вітаміни та багато іншого.

Ось 4 зелені листові овочі, які вам варто додати у свій раціон:

Шпинат. Шпинат є одним із найбільш популярних зелених овочів. Багатий на залізо, фолієву кислоту та вітамін А, це чудове доповнення до здорового харчування.

Листя пажитника. Відомо, що листя пажитника допомагає у зниженні ваги та лікуванні діабету. Пажитник також посилює ріст волосся та зменшує його випадіння.

Капустяні овочі. До них належать цвітна капуста, капуста, броколі, тощо. Хоча деякі з них можуть не бути листовими, вони все ще зелені та приносять користь вашому здоров’ю.

Коренеплоди. Коренеплоди, такі як зелена цибуля та редька, мають зелене листя і їстівне коріння. Вони також мають різні переваги для здоров’я та значну поживну цінність.

Поділись


Новини партнерів