Експерти назвали найкращий час для вживання кави

Кава – це напій, який забезпечує вам приплив енергії, змушуючи нас почуватись бадьорими, а часом і допомагає покращити нашу короткострокову та довгострокову пам’ять. Багато хто любить пити каву і майже залежить від чашки цього напою. Однак, це може негативно позначитися на нашому здоров’ї, якщо споживання кави не контролювати. Зловживання кавою може перевантажити організм кофеїном. Надмірне споживання кофеїну пов’язане з багатьма проблемами зі здоров’ям, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Ось декілька порад, яких слід дотримуватися, щоб безпечно насолоджуватися кавою:

Якщо ваша ранкова рутина передбачає заварювання чашки запашної кави, можливо, ви не отримаєте тих переваг, яких очікуєте. Причина в тому, що рівень кортизолу в організмі найвищий саме вранці. Кофеїн може перешкоджати виробленню кортизолу, який, як відомо, знімає сонливість і змушує нас відчувати себе енергійними.

Вживання кави тоді, коли рівень кортизолу високий, примушує тіло зменшити його вироблення, що означає, що ви з часом будете все більше покладатися на кофеїн, щоб прокинутись. Рівень кортизолу опускається після 10 ранку, щоб максимально використати корисні ефекти кофеїну, пийте каву в цей період або опівдні.

Варто також зменшити кількість споживаної кави. Рівень кофеїну в крові досягає максимуму протягом півгодини після його вживання і може залишатися підвищеним протягом декількох годин. Тому найкраще дотримуватись маленьких порцій, приблизно по 60 мл.

Також не варто пити останню чашку кави у вечірній час. Існують докази того, що кофеїн ускладнювати засинання до шести годин після вживання останньої чашки. Якщо ви великий любитель кави, то можете помітити, що вам важко заснути після того, як ви вип’єте її ближче до вечора. Але реакція на кофеїн доволі індивідуальна, тому, можливо, ніяких проблем у вас не виникне.

І останнє, але не менш важливе, пийте каву повільно і уникайте додавання цукру в неї.

Поділись


Новини партнерів