Дослідники виявили три нові попереджувальні ознаки COVID-19

Відомо, що коронавірусна інфекція викликає різноманітні симптоми,  які можуть сильно відрізнятись за ступенем інтенсивності. Хоча деякі люди, інфіковані вірусом, переносять хворобу безсимптомно, у інших розвиваються важкі симптоми, що вимагають госпіталізації та інтенсивної терапії, і навіть можуть призвести до смерті, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Різні світові агентства охорони здоров’я визначили низку симптомів, як ознаки нової коронавірусної інфекції, але, оскільки вірус мутує та поширюється далі, час від часу повідомляється про нові симптоми інфекції.

Згідно з новим дослідженням, головний біль, втрата апетиту, озноб і болі в м’язах також можуть бути симптомами COVID-19, яких раніше не помічали.

Дослідження, проведене Імперським коледжем Лондона, виявило, що ці симптоми пов’язані із хворобою COVID-19. Дослідження програми REACT, у якому взяли участь більше одного мільйона людей по всій Англії, підтвердило ці висновки.

Дані збирали між червнем 2020 року та січнем 2021 року. Анкети та результати тестів на наявність COVID-19 використовували для збору інформації про симптоми людей, інфікованих цією хворобою. Це дослідження ще не рецензовано.

Більше 60% людей, які отримали позитивний тест на вірус, не виявляли жодних симптомів, включаючи найпоширеніші, такі як втрата смаку та запаху, лихоманка та інші.

Дослідники також виявили, що вік є фактором, що впливає на виникнення симптомів хвороби. Наприклад, встановлено, що озноб з’являвся у пацієнтів усіх вікових груп. Водночас головні болі були зареєстровані лише у дітей та підлітків у віці від 5 до 17 років, а втрата апетиту є більш поширеною у людей у ​​віці від 18 до 55 років. Також дорослі частіше повідомляли про м’язові болі як симптом COVID-19. Симптоми кашлю, лихоманки та втрати апетиту найрідше виникали у дітей.

Директор програми REACT, професор Пол Елліотт, сказав: “Ці нові результати свідчать про те, що багато людей з COVID-19 не будуть проходити тестування – і, отже, не перебуватимуть на самоізоляції – оскільки їхні симптоми не збігаються з тими, що використовуються в сучасних рекомендаціях, розроблених щоб допомогти виявити інфікованих людей”. Він додав, що сподівається на те, що оновлення інформації про симптоми хвороби допоможе виявити якомога більше хворих.

Поділись


Новини партнерів