5 маловідомих корисних властивостей жирних кислот омега-3

Жирні кислоти омега-3 необхідні нашому організму. В основному існує 3 типи омега-3 жирних кислот: ALA, EPA, DHA. І наш організм не виробляє жоден з них самостійно. Отже, обов’язковим є отримання цих важливих поживних речовин з раціону, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

До продуктів, які мають високий вміст жирних кислот омега-3, належать риба та інші морепродукти, такі як лосось, оселедець, сардини та тунець, а також насіння льону, ріпакова олія, волоські горіхи, насіння чіа, печінка тріски та яйця.

Ось 5 маловідомих корисних властивостей жирних кислот омега-3, якими ви можете скористатись, якщо введете ці продукти у свій раціон:

Зниження ризику вікової дегенерації макули: У вашому раціоні повинна бути велика кількість жирних кислот омега-3, якщо ви хочете уникнути ризику ВДМ. DHA є важливим структурним компонентом сітківки. Вона захищає очі від сухості, сприяє правильному відведенню внутрішньоочної рідини, тим самим знижуючи ризик глаукоми та високого очного тиску. Вживайте продукти, багаті на омега-3, і ваш зір стане значно гострішим.

Користь для здоров’я серцево-судинної системи: Багаті на омега-3 продукти, знижують рівень тригліцеридів, зменшують кров’яний тиск, підвищують рівень “хорошого” холестерину ЛПВЩ, запобігають утворенню згустків крові та нальоту на артеріальних стінках. Все це робить серце більш міцним та здоровим, сприяючи довголіттю.

Зменшення симптомів артриту. Якщо ви страждаєте на артрит або намагаєтеся уникнути цього хронічного захворювання, рекомендується вживати оптимальну кількість жирних кислот омега-3. Вчасний прийом добавок з кислотами омега 3 разом з необхідними ліками від артриту можуть полегшити хронічний біль, скутість і набряки суглобів.

Змінення здоров’я мозку. Приблизно 40% поліненасичених жирних кислот у мозку припадає на DHA. Отже, щоб уникнути розладів мозку, жирні кислоти омега-3 є абсолютно необхідними. Відомо, що вони знижують ризик хвороби Альцгеймера, депресії та тривожності. Як відомо, достатнє споживання добавок омега-3 є корисним при перепадах настрою. Пацієнтам, які страждають на шизофренію та біполярні розлади, пропонується вживати багато продуктів з високим вмістом кислот омега-3.

Зменшення симптомів аутоімунних захворювань. З симптомами аутоімунних захворювань, такими як діабет 1 типу, виразковий коліт, розсіяний склероз, хвороба Крона та псоріаз, можна боротися шляхом регулярного та адекватного споживання жирних омега-3.

Поділись


Новини партнерів