Жінки частіше страждають від симптомів тривалого COVID

Відомо, що новий коронавірус викликає широкий спектр симптомів. Одним з найбільш шокуючих наслідків вірусної інфекції дотепер є збереження симптомів після одужання. Це явище отримало назву тривалий COVID, і, як повідомляється, жінки відчувають більше ознак тривалого COVID, ніж чоловіки, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

За даними дослідників, 10% загальної кількості хворих на COVID мають тривалий COVID, і від 60 до 80% цих пацієнтів – жінки.

Діана Беррент, засновниця Survivor Corps, групи для пацієнтів із тривалим COVID-19, сказала, що її група налічує 150 000 членів – 82% складають жінки і 18% – чоловіки.

Дослідники заявили, що, хоча вони не впевнені у причинах такої різниці між жінками та чоловіками, які страждають від довготривалих симптомів COVID-19, вони вважають, що це може мати зв’язок з імунною системою.

“Окрім біологічних, можуть існувати глибокі соціологічні чи культурні чинники, що пояснюють такий  розкол – просто, що жінки можуть більш охоче звертатися за медичною допомогою та відкрито говорити про симптоми, особливо ті, що пов’язані з настроєм та когнітивними проблемами”, – сказали вчені.

Що стосується чоловіків, дослідники пояснили, що чоловіки частіше потребують госпіталізації та інтенсивної терапії, а також повідомляється, що вони мають більш високий ризик передачі та смерті через новий коронавірус.

Основними симптомами тривалого COVID є постійна втома, задишка, втрата відчуття запаху та смаку.

Поділись


Новини партнерів