5 добавок, які зроблять зелений чай ще кориснішим

Зелений чай – один з найпопулярніших і широко вживаних напоїв. Він не лише шалено корисний для здоров’я, але й може допомогти вам у втраті ваги! Це тому, що він багатий на EGCG, добре відомий антиоксидант, а також є потужним джерелом поживних речовин, включаючи вітамін B. Він також має протизапальні властивості, які допомагають прискорити ваш метаболізм, роблять вашу шкіру сяючою та зміцнюють імунітет, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Зелений чай корисний сам по собі. Але ви можете зробити його ще більш корисним, якщо додасте до нього один з цих п’яти інгредієнтів:

Листя стевії. Стевія – це безпечний та натуральний підсолоджувач, який може зробити солодким ваш зелений чай, не викликаючи негативних наслідків для здоров’я. Ви можете додати листя стевії до свого зеленого чаю і видалити його перед подачею. Воно пов’язане з кількома перевагами для здоров’я, такими як зменшення споживання калорій, підтримка здорового рівня цукру в крові, втрата ваги, зниження рівня холестерину та ризику карієсу.

Мед. Мед – чудовий вибір для підсолодження зеленого чаю, оскільки він є здоровою альтернативою цукру. Він робить ваш зелений чай менш гірким. Антиоксиданти в зеленому чаї поєднуються з великою кількістю вітамінів і мінералів у меді, що робить такий напій надзвичайно корисним. Ця суміш допомагає лікувати інфекції, зміцнює здоров’я шкіри та зміцнює імунну систему.

Лимон. Лимонний сік зменшує гіркоту зеленого чаю. На думку дослідників з університету Пердью, цитрусовий сік підсилює антиоксиданти зеленого чаю, що робить його більш корисним для вашого організму. Але не забудьте дати зеленому чаю охолонути, і тільки потім вичавити в нього трохи лимона.

Листя м’яти та кориця. Поєднання м’яти і зеленого чаю можна назвати класичним, адже це не лише смачно, а і дуже корисно. Зокрема, така комбінація зміцнює імунітет, поліпшує травлення та зменшує відчуття голоду.  З іншого боку, кориця прискорює втрату ваги, метаболізм тощо.

Імбир. Коли імбир поєднується із зеленим чаєм, користь для здоров’я збільшується. Імбирний зелений чай зміцнює ваш імунітет, зменшує стрес, допомагає при зниженні ваги та проблемах з диханням. Імбир також може допомогти запобігти раку і застосовується для лікування астми, діабету та полегшення симптомів ПМС.

Не рекомендується пити зелений чай після прийому їжі, перед сном і відразу після споживання будь-яких ліків. Крім того, попри поширену думку, вживання зеленого чаю натщесерце не пришвидшує метаболізм. Вживаючи зелений чай у неправильний час ви ризикуєте погіршити засвоєння важливих мінералів, зокрема міді, заліза та хрому.

Найкращий час для вживання зеленого чаю – це вранці та між прийомами їжі, наприклад, за дві години до або після їжі. Це допомагає засвоїти всі поживні речовини, які пропонує вам зелений чай.

Поділись


Новини партнерів