Дієтолог розповіла, скільки овочів потрібно їсти кожного дня

Овочі повинні бути важливою складовою вашої дієти. Можливо, ви вже кілька разів чули про те, що сезонні овочі повинні бути обов’язковою частиною вашого щоденного раціону. Не тільки для схуднення, достатнє споживання овочів також забезпечує вас необхідними поживними речовинами, важливими для функціонування організму, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Овочі можна додавати у свій раціон кількома способами. Починаючи з салатів і закінчуючи начинками для піци, ви можете знайти креативні способи збільшення споживання овочів. Але чи споживаєте ви їх достатньо? Для оптимального харчування потрібно зосередитися на забезпеченні правильного розміру порції. Експерт пояснює, скільки овочів ми повинні вживати кожного дня.

Дієтолог Ловнеет Батра рекомендує їсти кожного дня 5 порцій овочів. Можливо, варто встановити нагадування на телефон. Багатий на овочі раціон дуже важливий для збереження міцного здоров’я та гострого розуму.

До помітних переваг, які ви можете отримати, регулярно вживаючи овочі, належать:

Збільшення споживання клітковини. Клітковина живить корисні бактерії в кишечнику. Здоровий кишечник важливий для здійснення багатьох функцій організму. Крім того, клітковина дуже ситна, тож вона допомагає нам залишатись ситими протягом тривалого часу і уникати зайвих перекусів.

Збільшення кількості поживних речовин у раціоні. Регулярне вживання овочів допомагає уникнути харчових дефіцитів. Магній, калій, залізо, мідь, селен та велика кількість вітамінів допомагають збільшити вироблення колагену, прискорюють відновлення клітин, підтримують здоровий рівень холестерину в крові, а також покращити роботу мозку.

Ось кілька способів включити 5 порцій овочів у свій щоденний раціон:

  • Приготуйте овочевий сік, але не видаляйте м’якоть
  • Використовуйте їх в якості начинки для страв з тіста і лаваша
  • З’їжте салат з цікавою заправкою (уникайте вершкових соусів і магазинного майонезу)
  • Теплий овочевий суп в зимовий сезон – це обов’язкова страва
  • Їжте свіжі овочі в якості здорової закуски
Поділись


Новини партнерів