Чи потрібно боятись збільшення м’язової маси

Хоча всі ми знаємо, на скільки важливими для схуднення є фізичні вправи, багато людей побоюються, що через збільшення м’язової маси їхня вага зросте. У всьому винна поширена думка, що м’язи важать значно більше за жир. Часто це змушує людей вагатись – варто чи не варто виконувати силові вправи для зміцнення м’язів, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

М’язи справді важать більше, безглуздо це заперечувати. Але насправді збільшення м’язової маси сприяє схудненню. Крім того, у м’язах значно більше судин, ніж у жировій тканині, що означає збільшення надходження крові до органів і тканин. Також це може допомогти вам спалити більше калорій та посилити обмін речовин, що важливо для прискорення схуднення.

Набір м’язової маси не лише має вирішальне значення для схуднення, але й має численні переваги для здоров’я. Надмірне накопичення жиру, особливо навколо внутрішніх органів, може призвести таких проблем зі здоров’ям, як інсульт, високий рівень холестерину та діабет 2 типу.

Тоді як збільшення м’язової маси робить вас більш підтягнутими, знижує ризик хронічних захворювань і навіть корисне для вашого психічного здоров’я.

Нарощування м’язової м’язи або збільшення об’єму м’язів – це процес, який вимагає часу. Ви повинні бути послідовними і щодня кидати собі виклик, щоб досягти мети. Ось кілька речей, які ви можете зробити, щоб схуднути та збільшити частку м’язів в організмі:

  • Виконуйте силові вправи 3-4 рази на тиждень.
  • Ставте перед собою завдання, збільшуючи навантаження через певні проміжки часу.
  • Включіть у раціон продукти, багаті на білок.
Поділись


Новини партнерів