5 здорових продуктів, які задовольнять ваш потяг до вуглеводів

Діабетикам рекомендується дотримуватись здорової дієти, яка може допомогти контролювати рівень цукру в крові. Щоб уникнути ускладнень, пов’язаних із цим хронічним станом, життєво важливо вживати всіх необхідних запобіжних заходів для контролю рівня цукру в крові. Деякі продукти можуть природним чином допомогти у цьому, тоді як інші навпаки, сприяють його стрімкому підвищенню, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Багато хто також вважає, що діабетикам слід повністю уникати споживання вуглеводів. Але правда полягає в тому, що потрібно просто правильно їх вибрати. Діабетики можуть споживати правильний тип вуглеводів у обмеженій кількості. Ось кілька корисних вуглеводів, які ви можете включити в раціон, навіть якщо хворієте на цукровий діабет:

Коричневий рис. Коричневий рис менш оброблений порівняно з білим рисом. Він має нижчий показник глікемічного індексу. Згідно з дослідженнями, заміна білого рису на коричневий зменшує ризик діабету 2 типу до певного відсотка. Коричневий рис також містить клітковину, яка дуже важлива для травлення.

Цільнозерновий хліб. Цільнозерновий хліб може допомогти збільшити споживання злаків. Це більш безпечний варіант для діабетиків, порівняно з іншими варіантами хліба. Але якщо ви хочете з’їсти бутерброд, не варто використовувати варення чи шоколадну пасту. Віддайте перевагу хумусу чи корисному спреду.

Пшоно. Пшоно – це ще один вид злаків, яке ви можете додати до дієти при цукровому діабеті. Воно має низький глікемічний індекс у порівнянні з більшістю зерен і не викликає швидкого підвищення рівня цукру в крові. Воно також містить клітковину, яка допомагає підтримувати стабільний рівень цукру в крові.

Овочі. Овочі багаті на різноманітні необхідні людині поживні речовини. Діабетики можуть забезпечити оптимальне споживання поживних речовин, додаючи овочі до свого раціону. Способів це зробити безліч – від салатів до овочевих супів.

Бобові. Бобові – це джерело рослинного білка, клітковини та великої кількості інших поживних речовин. Також вони мають низький глікемічний індекс, що сприяє стабілізації рівня цукру в крові.

Поділись


Новини партнерів