5 продуктів, які мають протиракові властивості

Ні для кого не секрет, що здоровий спосіб життя може багато в чому допомогти зменшити ризик раку. Дослідження показують, що багато видів раку пов’язані із вибором способу життя, включаючи нездоровий режим харчування та відсутність фізичної активності. Можливо, здоровий спосіб життя також може допомогти  доповнити лікування та прискорити відновлення, навіть якщо у вас діагностовано це захворювання, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Отже, з нагоди Всесвітнього дня боротьби з раком, який відзначається щороку 4 лютого, щоб підвищити обізнаність про рак, а також заохотити до його профілактики, виявлення та лікування, Швета Махадік, дієтолог лікарні Fortis, розповіла про деякі з найкращих продуктів, які мають протиракові властивості.

Ось продукти, які варто вживати, щоб збільшити свої шанси у боротьбі з раком:

Продукти, багаті на антиоксиданти. Антиоксиданти захищають клітини від пошкоджень, спричинених вільними радикалами, тобто нестабільними молекулами. Деякі приклади антиоксидантів включають бета-каротин, лікопен, вітаміни С, Е та А тощо.

Продукти, багаті на жирні кислоти омега-3. Жирні кислоти омега-3 – це поліненасичені жирні кислоти, які присутні в горіхах, насінні льону, насінні кунжуту, насінні гарбуза, насінні соняшнику, рибі, такій як лосось, тунець, оселедець тощо. Вони відіграють важливу роль роль у передачі сигналів між клітинами, а також у підтримці клітинної структури та міцності мембран. Вони беруть участь у зменшенні запалення та мають протизапальну та антиноцицептивну дію.

Часник. Деякі клінічні дослідження показали, що регулярне вживання часнику в допомагає відновлювати ДНК, сповільнювати ріст ракових клітин і зменшувати запалення, оскільки часник багатий на алліцин, який надає йому протиракових властивостей. Кілька продуктів харчування демонстрували протиракову активність шляхом вилучення вільних радикалів – наприклад, часник, броколі, зелений чай, соя, помідори, морква, капуста, цибуля, цвітна капуста, червоний буряк, журавлина, какао, ожина, чорниця, червоний виноград, чорнослив та цитрусові фрукти.

Гірка диня. Гірка диня – це широко вживаний у всьому світі продукт, який містить декілька біоактивних компонентів, таких як поліфеноли, флавоноїди та сапоніни, і, як повідомляється, вона має протираковий потенціал.

Пшеничні висівки. Пшеничні висівки містять багато корисних фітохімічних речовин, таких як фенольні речовини, флавоноїди, глюкани та пігменти. Вони мають доволі помітні протиракові властивості.

В той же час, ви повинні уникати деяких продуктів, якщо ви чи ваші близькі лікуєтесь від раку. До них належать сире та недоварене м’ясо, сира риба та молюски, сирі та недоварені яйця, непастеризовані молочні продукти, продукти, термін придатності яких збіг, залишки їжі, яким більше за 48 годин, насичені жири і рафіновані вуглеводи. Також рекомендується обмежити вживання олії, солінь, газованих напоїв і відмовитись від алкоголю.

Поділись


Новини партнерів