Популярні фрукти можуть допомогти полегшити біль і запалення при артриті

Артроз в основному вражає суглоби кистей, колін, стегон, попереку та шиї. Це захворювання може виникнути в будь-якому віці, але після 50 років ризик зіткнутись із ним зростає. Благодійна організація Arthritis Foundation повідомила, що цитрусові, такі як апельсини, грейпфрути та лайми, можуть допомогти підтримувати здоровий стан суглобів при остеоартриті. Крім того, регулярне вживання цитрусових, багатих на вітамін С, може допомогти уникнути розвитку артриту, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Артрит може виникнути через надмірне навантаження на суглоби, якого вимагають певні професії, ожиріння, слабкість м’язів чи травми суглобів. До ранніх ознак остеоартрозу належать болі в суглобах, особливо після тривалої активності або в кінці дня. Також ви можете відчувати надмірну жорсткість суглобів вранці або після тривалого відпочинку.

Навколо ураженого суглоба може виникати набряк, також ви можете чути клацання або тріск при згинанні суглоба.

Залежно від того, які суглоби вразила хвороба, біль може відчуватися в різних частинах тіла. Наприклад, артроз в тазостегновому суглобі може призвести до болю, в області паху або сідниць. Іноді артрит у тазостегновому суглобі може призвести до болю з внутрішньої сторони коліна або стегна. Артроз колінного суглоба можна охарактеризувати як відчуття “дряпання” під час руху. Артрит суглобів пальців може призвести до їх набрякання та збільшення їхньої чутливості. Коли справа стосується стоп, великий палець ноги може боліти, а щиколотки і пальці ніг можуть набрякати.

Щоб зменшити больові відчуття, благодійна організація радить вживати ряд продуктів, здатних зменшити запалення. Крім цитрусових, до таких продуктів належать риба, багата на жирні кислоти омега-3, така як лосось, тунець, скумбрія та оселедець.

З рослинних продуктів можуть допомогти соя і продукти з неї, оливкова олія, броколі, яка містить сульфорафан, а також часник та цибуля.

Хоча зараз не існує ліків від артриту, правильна дієта, здоровий спосіб життя та регулярні фізичні вправи можуть допомогти полегшити його симптоми. Ви повинні намагатись приділяти фізичним вправам середньої інтенсивності принаймні 150 хвилин на тиждень. Це допоможе вам зміцнити м’язи, підтримувати здорову вагу та запобігти пошкодженню суглобів.

Поділись


Новини партнерів