Вчені стверджують, що кава здатна врятувати від смерті

Регулярне вживання кави, навіть в невеликих кількостях, знижує ризик ранньої смерті, особливо для людей, які пережили серцевий напад, передає Business Insider з посиланням на університети Осаки, Цукуби і Хоккайдо. Був проведений аналіз даних більш 46000 дорослих японців. Експерти фіксували споживання чаю і кави, а також загальний стан здоров’я і факти смерті.

Виявилося, що ризик смерті по будь-якій з причин у тих, хто випивав хоча б одну чашку кави в тиждень, був знижений на 14%. Для людей, що пережили серцевий напад, ризик знизився на 22%. Єдина група, яка, схоже, не отримала користі від вживання кави, це люди, які перенесли інсульт. Даній групі користь приносив зелений чай – мінімум 7 чашок в день знижували ризик ранньої смерті на 62%. Для людей, що не перенесли інсульт, зелений чай не приносив особливої ​​користі.

Чай і кава, як правило, вживалися без молока і цукру. Відомо, що ці види напоїв багаті активними сполуками. Раніше було показано, що чай знижує тиск за рахунок флаванолів. А в каві багато антиоксидантних речовин, що знімають запалення і знижують ризик серцевих захворювань. І кава, і чай містять деяку кількість кофеїну, який може принести користь для здоров’я. Кофеїн дає заряд енергії і сприяє здоровому обміну речовин. Правда, він може викликати тремор і нудоту у великому дозуванні (безпечний ліміт – 5 чашок кави в день).

Поділись


Новини партнерів