Дерматологи: виноград захищає шкіру від сонячних променів

Згідно з новим дослідженням, проведеним вченими з Університету Алабами при відділенні дерматології Бірмінгема, виноград може допомогти захистити шкіру від пошкоджень, викликаних ультрафіолетовим випромінюванням сонця, у здорових дорослих.

У дослідженні, опублікованому в журналі Американської академії дерматології, було показано збільшення природного захисту шкіри на 74,8%, коли 19 здорових людей вживали порошок ліофілізованого винограду протягом 14 днів.

Дослідження показало, що група природних з’єднань – поліфеноли, що містяться у винограді, а також в інших фруктах і овочах – можуть зменшити гостре пошкодження УФ-випромінюванням у здорових дорослих, що раніше було продемонстровано на моделях мишей. Крім того, він може зменшити кількість білків в організмі, які сприяють запаленню. Це перше дослідження, що показує, що пероральний прийом столового винограду надає фотозахисну дію на реакцію людей на сонячні опіки.

«Результати дослідження показують, що пероральне вживання винограду має позитивний вплив на здорових дорослих людей», – сказав Аллен Оук, доктор медицини, дерматолог з Медичної школи UAB і автор дослідження. «Ці переваги полягають у пригніченні запалення і відновлення пошкоджень ДНК».

На додаток до споживання порошку, дослідження також показало, що застосування екстракту з поліфенолу виноградних кісточок, може зменшити утворення клітин сонячного опіку.

Попередні результати показують, що виноград також може допомогти запобігти раку шкіри, хоча, перш ніж робити висновки, необхідно провести додаткові дослідження в цій області.

Поділись


Новини партнерів