7 продуктів, які допомагають зменшити м’язові спазми

Ви коли-небудь прокидалися серед ночі через м’язові судоми або спазми? Це може бути способом вашого тіла сповістити про те, що ваші м’язи втомлені, а організму не вистачає деяких поживних речовин, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Зазвичай ми страждаємо від м’язових спазмів після того, як сильно їх навантажували, після тренувань або довгої ходьби. Нестача кальцію, натрію або калію також спричиняє м’язові судоми. Крім того, вони можуть бути пов’язані з поганим кровопостачанням.

Іноді травми м’язів або здавлення хребта, зневоднення та менструація теж можуть спричинити м’язові спазми. Розтягування та масаж м’язів може їх полегшити. Крім того, ефективним може бути вживання деяких продуктів.

Ось 7 продуктів, які можуть допомогти вам впоратись із м’язовими спазмами:

Банани. Банани багаті на такі мінерали, як кальцій, калій і магній. Вони допомагають підтримувати електролітний баланс, необхідний для запобігання м’язовим спазмам.

Солодка картопля. Вона багата на вітаміни А і С, калій, клітковину, кальцій і магній. Ці поживні речовини життєво необхідні для правильної роботи м’язів. Високий вміст калію в солодкій картоплі допомагає запобігти м’язовим спазмам.

Авокадо. Багате на калій і магній, авокадо корисне для здоров’я м’язів. Калій і магній діють як електроліти, що запобігають м’язовим спазмам.

Кавуни. Кавуни запобігають зневодненню, яке є однією з найпоширеніших причин м’язових спазмів. Для здорової роботи м’язів необхідний достатній рівень вологи в організмі, а її нестача спричиняє м’язові спазми.

Молоко. Молоко є найкращим джерелом електролітів, таких як кальцій, калій і натрій. Воно також багате на білок, який допомагає у відновленні м’язів.

Кокосова вода. Кокосова вода допомагає зволожувати організм і природним чином поповнює запаси електролітів. Вона багата на кальцій, фосфор, калій і магній, тому вона допомагає зменшити м’язові спазми.

Папайя. Папайя є чудовим джерелом калію та магнію, і, як відомо, полегшує м’язові спазми.

Поділись


Новини партнерів