Медики назвали попереджувальну ознаку підвищеного рівня холестерину

Холестерин – це воскоподібна речовина, що міститься у вашій крові. Вона необхідна нам для нормального протікання багатьох процесів в організмі, таких як побудова клітин. З іншого боку, високий рівень холестерину означає, що у вас занадто багато холестерину ЛПНЩ у крові. Холестерин ЛПНЩ – шкідлива форма холестерину, яка може закупорити ваші артерії, тим самим підвищуючи ризик серцевих захворювань, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Часто підвищений рівень холестерину може бути непомітним, але певні симптоми все ж можна зауважити. За даними лікарні Medicover Hospital, частий головний біль у потилиці є попереджувальним знаком високого рівня холестерину.

Біль у потилиці може бути пов’язаний з закупоренням судин в районі голови, коли  кровоносні судини забиваються холестериновим нальотом. Якщо його не контролювати, кровоносні судини можуть розірватися і спричинити інсульт.

Найпростішим способом дізнатись, який у вас рівень холестерину, є аналіз крові. Факторами ризику високого рівня холестерину є вік, надмірна вага та певні медичні стани, як діабет та гіпертонія.

Медики рекомендують перевірити рівень холестерину, якщо ви раніше цього не робили, вам більше 40 років, у вашій родині були проблеми з високим рівнем холестерину та хворобами серця.

Для зниження рівня холестерину вам потрібно включити в раціон більше жирної риби, бобових, фруктів, овочів, круп та горіхів. Найкраще буде максимально наблизити свій раціон до середземноморської дієти.

До продуктів, яких слід уникати, належать вершкове масло і маргарин, білий хліб, макарони, рис, солодощі, чіпси, ковбаси, гамбургери, жирне м’ясо, сир з великою часткою жиру, вершки, молоко. Всі ці продукти мають високий вміст насичених жирів, які підвищують рівень холестерину ЛПНЩ.

Поділись


Новини партнерів