Що потрібно їсти до та після кардіо вправ

Незалежно від інтенсивності тренувань, вони можуть бути дуже виснажливими. Більшість людей воліють вживати їжу і до, і після тренувань. Причин для цього декілька. Дехто робить це для того, щоб забезпечити своє тіло енергією, тоді як інші – для управління вагою та нарощування м’язової маси. Займаючись споротом, необхідно ретельно продумати харчування перед та після тренування, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Харчування до та після тренувань важливе, щоб забезпечити побудову м’язів за рахунок споживання білка, а також для відновлення рівня енергії.

Однак потреба у прийомі їжі залежить значною мірою від інтенсивності тренування. Після сеансу тренувань низької інтенсивності вам може і не знадобитись перекус. Однак якщо ви практикуєте високоінтенсивні тренування, вам потрібно буде їсти і до виконання вправ, і після них, адже вони можуть бути виснажливими для організму.

Харчування перед тренуванням може бути вирішальним фактором для визначення його ефективності, адже саме воно забезпечує нас енергією і робить нас більш витривалими. Тому перекус перед виконанням вправ потрібно обирати з розумом. Ви можете випити білковий коктейль, з’їсти протеїновий батончик, яєчню з тостами, вівсянку та фрукти.

Перекус після тренування повинен залежати від інтенсивності вправ. Після тренування помірної інтенсивності ви можете випити корисний низькокалорійний напій. А після інтенсивних тренувань ви можете випити банановий коктейль, з’їсти йогурт з фруктами або тарілку кашу.

Кожне тренування – це крок до досягнення ваших цілей щодо схуднення. Але варто уважно стежити за потребами свого організму. Часто люди ігнорують голод, який відчувають після тренувань, оскільки не хочуть ризикувати набрати вагу. Але вживання здорової їжі навряд вам нашкодить. Замість того, щоб взагалі уникати їжі, намагайтеся уважно ставитися до того, що ви їсте і скільки їсте. Крім того, не забувайте підтримувати рівень вологи в організмі.

Поділись


Новини партнерів