Рак легенів більше не найпоширеніший у світі

У вівторок Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що рак молочної залози обігнав рак легенів і став найпоширенішою формою цього захворювання, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

“Вперше рак молочної залози став найбільш поширеною формою раку у світі”, – заявив Андре Ілбаві, спеціаліст з питань раку ВООЗ, на брифінгу ООН напередодні Всесвітнього дня боротьби з раком у четвер.

Останні два десятиліття рак легенів залишався найпоширенішим різновидом раку. Але зараз він на другому місці, випереджаючи колоректальний рак, який посідає третю сходинку, каже Ілбаві.

Він також зазначив, що що ожиріння у жінок є поширеним фактором ризику раку молочної залози, який також має сильний вплив на загальний показник раку.

У міру зростання кількості населення та збільшення тривалості життя рак, як очікується, ставатиме все більш поширеним і зросте до 30 мільйонів нових випадків на рік у 2040 році, порівняно з 19,3 мільйона в 2020 році.

Пандемія коронавірусу порушує лікування раку приблизно в половині розглянутих країн, сказав Ільбаві, вказуючи на затримки діагностики, надзвичайний стрес, якого зазнають медичні працівники і його негативні наслідки для досліджень.

Поділись


Новини партнерів