5 найкращих перекусів перед тренуванням

Вибір правильної їжі перед тренуванням так само важливий, як і самі фізичні вправи, адже вона наповнює вас енергією та допомагає досягти бажаних цілей. Переконайтеся, що ви перекусили принаймні за одну-три години до тренування, а не безпосередньо перед вправами. Це пов’язано з тим, що під час вправ до м’язів надходить більше крові, що може ускладнити травлення, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Найкращий перекус перед тренуванням повинен містити значну дозу макроелементів, дієтичних сполук, необхідних організму у великих кількостях для оптимального функціонування. До них належать білки, жири та вуглеводи.

Ось 5 найкращих продуктів, які ви можете їсти перед тим, як займатись спортом:

Варені яйця. Яйця не лише багаті на білок, а містять ще і вітамін D, фолати, рибофлавін (вітамін В2) та селен. Крім того, у них є вітаміни А, Е, В5, В12, залізо, йод і фосфор. Яйця забезпечують нас високоякісним білком, який містить усі дев’ять незамінних амінокислот у потрібних організму кількостях для оптимального росту та підтримки здоров’я.

Смузі з мигдалю та банану. Банани вас забезпечують деякими найбільш важливими поживними речовинами, які потрібні нашому організму. Однією з таких поживних речовин є калій, що є життєво важливим мінералом та електролітом, який переносить електричний заряд. Цей заряд примушує нервові клітини надсилати сигнали до серця, щоб воно регулярно билося, а м’язи стискалися. Мигдаль також корисний для здоров’я, оскільки він багатий на клітковину, білки, вітамін Е, марганець і магній.

Вівсянка з йогуртом. Такий перекус забезпечить вас білками, антиоксидантами, кальцієм і клітковиною. Це допоможе вам довше залишатись ситими, сприяє контролю ваги, оскільки складні вуглеводи з вівсянки засвоюються повільно, забезпечуючи вам стабільне надходження енергії. Йогурт же сприяє формуванню імунітету, здоровому травленню та зміцненню кісток.

Авокадо. Авокадо багате на ненасичені жири, калій, вітаміни B і K та клітковину, тому воно допомагає вам залишатися ситими протягом тривалого періоду часу, а також забезпечує вас енергією для інтенсивного тренування.

Горіхи та насіння. Мигдаль та кеш’ю містять велику кількість магнію, а також мононенасичені жири, які покращують рівень цукру в крові. Насіння льону, гарбуза та чіа є багатим джерелом заліза та жирних кислот омега-3, які можуть допомогти збільшити надходження кисню до скелетних м’язів під час тренування.

Поділись


Новини партнерів