Чому потрібно включити капустяні овочі в раціон і як це зробити

Хрестоцвіті овочі належать до особливої ​​овочевої групи, яка включає броколі, цвітну капусту, капусту, руколу, брюссельську капусту, крес-салат та редис, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

З капустяних овочів можна готувати велику кількість страв, тому їх дуже легко включити в раціон.

Цвітна капуста. Ви можете смажити її, робити з неї пюре, а також готувати на пару. Пюре з цвітної капусти – найздоровіша альтернатива вершковому соусу, і ви можете додавати його у свої супи, щоб надати їм насиченої текстури.

Броколі. Просто наріжте броколі невеликими шматочками, обсмажте на 2 столових ложках вершкового масла, посипте сіллю, перцем на ваш смак і насолоджуйтесь хрусткою закускою. Ви також можете приготувати супи, запіканки та салати з броколі, змішавши з нею деякі інші овочі.

Капуста. Ви можете їсти капусту в сирому, вареному, привареному вигляді. Капустяне листя можна використовувати для обгортання начинок, нарізану кубиками капусту можна додавати в салати, а можна навіть приготувати рагу, змішавши її з картоплею та горохом.

Редька. Редьку часто додають до салатів, але також її можна класти у супи, готувати на грилі або просто обсмажити на невеликій кількості олії.

Хрестоцвіті овочі багаті на вітаміни та мінерали, такі як фолати, вітамін К та кальцій. Темно-зелені хрестоцвіті овочі також є джерелом вітамінів А і С. Ці вітаміни допомагають зменшити запалення та зменшують ризик раку.

Капустяні овочі також багаті на клітковину і мають низьку калорійність, а це означає, що вони дадуть довге відчуття ситості та сприяють здоровому травленню.

Однак пам’ятайте – переварені капустяні овочі їсти не можна. Тоді може виникати сильний запах сірки та втрачаються важливі поживні речовини.

Ви можете вживати заморожені овочі, але найкраще купувати свіжі, так ви зможете отримати від них максимальну користь.

Поділись


Новини партнерів