Чому варто їсти гриби кожного дня

Якщо ви любитель грибів, для вас є гарні новини. Згідно з нещодавнім дослідженням, включення грибів у ваш щоденний раціон може допомогти збільшити споживання кількох мікроелементів, включаючи вітамін D, і це без надлишку калорій, жиру та натрію, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

В опублікованому в журналі Food Science and Nutrition дослідженні, команда змоделювала додавання грибів до даних Національного обстеження здоров’я та харчування (NHANES) за 2011-2016 роки.

Вони розглянули два сценарії для людей віком від 9 до 18 років, а також для людей віком 19 років і старше. Для моделювання використовували еквівалент порції на 84 г.

Результати показали, що додавання порції грибів у щоденний раціон збільшує споживання ряду поживних речовин, включаючи калій та клітковину. Це призвело до збільшення у раціоні кількості харчових волокон на 5%, міді на 24%, фосфору на 6%, калію на 12%, селену на 13%. Також вчені виявили збільшення споживання цинку на 5%, рибофлавіну та ніацину на 13%, а також холіну на 5% як у підлітків, так і у дорослих.

При цьому науковці не виявили впливу грибів на споживання калорій, жирів та натрію.

На думку вчених, дослідження підтверджує те, що додавання грибів до раціону є ефективним способом досягнення дієтичних цілей. Зокрема, це допоможе отримувати більше вітаміну D з харчових джерел.

Поділись


Новини партнерів