Чи може молоко нашкодити вашому організму

Поколіннями нам розповідають про користь щоденного вживання молока. Склянка молока містить велику кількість кальцію, поживної речовини, пов’язаної зі зміцненням кісток і м’язів. Ось чому молоко та інші молочні продукти є на стільки популярними у всьому світі. Але згідно з іншою теорією, вживання надлишку молока може зробити ваші кістки крихкими, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Молоко може бути здоровим і поживним, але вживання його у великій кількості не гарантує покращення здоров’я. Надмірне споживання будь-чого шкідливе, навіть якщо це щось на стільки поживне, як молоко. Відповідно до шведського дослідження, вживання надлишку молока може бути пов’язане зі смертю та підвищеним ризиком переломів. Для дослідників надлишок молока означав три або більше трьох склянок на день. Результати дослідження показали, що особливо це небезпечно для жінок. Було встановлено, що вживання жінками трьох і більше склянок молока щодня може майже подвоїти ризик смерті порівняно з тими, хто щодня пив менше однієї склянки. На чоловіках зловживання молоком не позначилось так сильно, але також призвело до негативних наслідків.

Згідно з іншим дослідженням, опублікованим у 1997 році вченими з Гарвардського університету, вживання великої кількості молока не знижує ризик переломів кісток. Дослідження, проведене на 77 000 медсестрах і яке тривало 10 років, не показало істотної різниці в ризику переломів рук або стегон між тими, хто пив одну склянку молока на тиждень, або тими, хто пив менше молока.

Результат дослідження насторожують,  але це не означає, що ви повинні повністю уникати цього напою. Молоко – це дуже поживний продукт. Окрім кальцію, він також містить багато необхідних поживних речовин, таких як вітамін D, вітамін B12 та білок. Існує кілька досліджень, які свідчать про те, що регулярне вживання молока може зменшити ризик розвитку хронічних захворювань. Все, що вам потрібно зробити, це споживати його в помірних кількостях. Склянка молока на день – ідеальний вибір. У світлі дослідження найкраще уникати вживання більше 2 склянок молока на день.

Молоко корисне для здоров’я, але його слід вживати завжди в помірних кількостях. Вживання занадто великої кількості молока може призвести до видимих ​​побічних ефектів. Очевидними ознаками зловживання молоком є:

Втома. Дослідження показує, що вживання занадто великої кількості молока також може призвести до негерметичності кишечника, що може змусити вас відчувати млявість. Це пов’язано з наявністю в молоці казеїну a1, який може викликати запалення на слизовій оболонці кишечника і може збільшити її проникність.

Прищі. Інше дослідження, опубліковане в Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology, показало, що споживання молочних продуктів з  повною жирністю може бути пов’язане з прищами.

Здуття живота. Молоко може також сприяти таким проблемам з травленням, як здуття живота. Навіть якщо у вас немає непереносимості лактози, ви все одно можете бути чутливими до неї, і надлишок молочних продуктів може призвести до здуття живота, спазмів або діареї.

Поділись


Новини партнерів