Що ви повинні знати про користь гарбузового насіння

Гарбузове насіння не просто смачне, ці невеликі насінинки здатні забезпечити вас магнієм, залізом і клітковиною. Американська асоціація серця рекомендує щодня вживати чверть склянки (30 грамів) гарбузового насіння як частину здорового раціону, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Таким популярним гарбузове насіння зробила значна користь для здоров’я, яку воно може принести. Ось кілька причин ввести гарбузове насіння у свій раціон:

Користь для серця. Гарбузове насіння містить здорові жири, клітковину та антиоксиданти, корисні для здоров’я серцево-судинної системи. Цей вид насіння також містить мононенасичені жирні кислоти, які допомагають знизити рівень “поганого” холестерину та підвищують рівень “хорошого”. Магній, який також міститься у насінні, допомагає, регулюючи рівень артеріального тиску.

Покращення сну. Насіння гарбуза містить серотонін, нейрохімікат, який вважається природним снодійним. Воно також багате на триптофан, амінокислоту, яка в організмі перетворюється на серотонін. Вживання жмені насіння перед сном може стати простим і природним способом покращити якість сну і ліпше відпочивати уночі.

Зменшення запалення в організмі. Насіння гарбуза має протизапальні властивості, які допомагають зменшити біль при артриті. Насіння працює, як простий домашній засіб для лікування болю в суглобах.

Зміцнення імунітету. Насіння гарбуза багате на антиоксиданти та фітохімікати, які допомагають зміцнити імунітет та зменшити ваші шанси захворіти.

Покращення здоров’я передміхурової залози. Згідно з дослідженнями, достатня кількість цинку сприяє фертильності чоловіків та допомагає запобігти проблемам, пов’язаним із простатою. Гарбузове насіння містить DHEA (Di-hydro epi-androstenedione), що знижує ризик раку передміхурової залози.

Контроль рівня глюкози в крові. Гарбузове насіння допомагає контролювати рівень цукру в крові, зменшуючи рівень окислювального стресу. Це насіння також багате на легкозасвоюваний білок, який теж стабілізує рівень цукру в крові.

Прискорення схуднення. Гарбузове насіння містить величезну кількість поживних речовин, що допомагає нам тривалий час залишатись ситими. Також воно багате на клітковину, яка знижує ризик переїдання.

Покращення росту волосся. У насінні гарбуза присутній кукурбітацин, унікальна амінокислота, яка пришвидшує ріст волосся. Воно також багате на вітамін С, який тех відіграє у зростанні волосся важливу роль. Ви можете наносити гарбузову олію на шкіру голови або вживати жменю гарбузового насіння щодня, щоб побачити результати.

Забезпечення організму антиоксидантами. Насіння гарбуза містять такі антиоксиданти, як вітамін Е та каротиноїди. Вони допомагають зменшити запалення і захищають клітини від шкоди, завданої вільними радикалами. Це, в свою чергу, захищає ваш організм від різних захворювань.

У ході дослідження, проведеного на щурах, було встановлено, що запалення у щурів з артритом зменшувалося, коли їм давали гарбузову олію. З іншого боку, щури, яким давали протизапальні препарати, мали негативні побічні ефекти, тоді як у щурів, яким давали гарбузову олію, їх не виявили.

Зниження ризику розвитку деяких видів раку. Встановлено, що дієти, які включають насіння гарбуза, пов’язані з меншим ризиком раку шлунка, легенів, молочної залози, товстої кишки та простати. Інше дослідження показало, що споживання гарбузового насіння знижує ризик раку молочної залози у жінок в постменопаузі.

Поділись


Новини партнерів