5 причин включити буряк у раціон

Буряк – це поширена овочева культура, яка має багато корисних для здоров’я властивостей. Ви можете скористатись його перевагами, вживаючи буряк у сирому або вареному вигляді. Завдяки наявності у них певних сполук та мінералів, цей популярний овоч може похизуватись навіть лікувальними властивостями, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Включивши буряк у свій раціон, ви зможете не лише насолодитись його смаком та зробити свої страви ще більш апетитними, а і отримати наступні переваги:

Зменшення запалення. Буряки багаті на фітонутрієнти, такі як беталаїни, та антиоксиданти. Завдяки цим сполукам буряки мають протизапальні властивості, які допомагають їм протистояти хронічному запаленню в організмі. Крім того, дослідження показало, що регулярне вживання буряків допомагає полегшити біль при остеоартрозі.

Покращення травлення. Буряк – відмінне джерело харчових волокон. Порція буряка містить глутамін і 3,4 грама клітковини, що дуже корисно для здоров’я кишечника. Буряк допомагає вирішити проблему запорів, зменшити симптоми запальних захворювань кишечника і дивертикуліту, а також зменшити ризик раку товстої кишки. Сприяє буряк і посиленню метаболізму. Не зважаючи на низьку калорійність, буряк допомагає зберегти відчуття ситості надовго.

Зміцнення здоров’я мозку. Буряк містить нітрати, які покращують когнітивні функції мозку. Вони допомагають розширити кровоносні судини і забезпечують безперебійне постачання крові до мозку, сприяючи покращенню його функціонування.

Контроль артеріального тиску. Нітрати, які містяться в буряках, також допомагають зміцнити здоров’я серця. Вони знижують артеріальний тиск, захищають від серцевих нападів та інших серцевих захворювань.

Зниження ризику раку. Буряк багатий на клітковину, яка сприяє виробленню білих кров’яних тілець, що знищують аномальні клітини. Також у буряках містяться вітаміни В6 та С, фолієва кислота, калій, магній, білок, залізо та фосфор. Тому вони здатні значною мірою задовольнити наші потреби у поживних речовинах. Крім того, дослідження показали, що екстракт буряків зменшує поділ і ріст клітин у пухлинах.

Поділись


Новини партнерів