Як втрата волосся може бути пов’язана з діабетом

Цукровий діабет – одне з найпоширеніших захворювань, на яке страждають мільйони людей у ​​всьому світі. Говорячи про проблеми, які стосуються значної частини населення у глобальному масштабі, ми не можемо не згадати про випадання волосся, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Особливо воно викликає занепокоєння серед людей похилого та середнього віку. Волосся значною мірою сприяє естетиці зовнішнього вигляду. Здорове блискуче волосся асоціюється з красою, тож його втрата може сильно засмутити деяких людей. Випадання волосся може мати багато причин, але чи належить до них цукровий діабет?

Випадання волосся може бути пов’язане з різними захворюваннями та станами. Іноді його також використовують як індикатор або попереджувальний знак розвитку аномалій у тілі. Люди, які страждають на діабет, також часто страждають від випадання волосся. Це може відбуватись з таких причин:

  • Стрес.  Діабет – це стан, який вимагає від людей уважного ставлення до свого здоров’я. Боротьба з ним може бути виснажливою і напруженою. Люди, які переживають стрес протягом тривалого періоду часу, часто страждають від гормонального дисбалансу, який може спричинити випадання волосся.
  • Alopecia areata (плямисте облисіння). Це аутоімунне захворювання, при якому фолікули волосся атакуються власною імунною системою організму. Люди, які страждають на діабет, мають підвищений ризик цього захворювання.
  • Перепади рівня цукру в крові. Контроль рівня цукру в крові дуже важливий, оскільки  нездоровий рівень глюкози в крові може в подальшому призвести до розвитку ряду ускладнень, таких як випадання волосся.

Існують способи боротьби з випаданням волосся, спричиненим діабетом. Ви повинні мінімізувати стрес і заспокоїти розум за допомогою йоги, фізичних вправ, ароматерапії та медитації. Крім того, важливим є здоровий повноцінний нічний сон.

Також ви повинні стежити за рівнем цукру в крові і уникати його різких коливань. Намагайтесь вести здоровий спосіб життя, уникайте алкоголю та куріння. Завжди підтримуйте належний рівень вологи в організмі.

Поділись


Новини партнерів