Що таке гормони щастя та як посилити їхнє вироблення

Щастя – це стан душі. Коли ви запитаєте різних людей, що робить їх щасливими, відповіді можуть бути різні. Присутність коханої людини, перегляд фільму за участю улюбленого актора, вживання улюбленої їжі або просто вихідний день, коли вони можуть відпочити – ось деякі з найбільш вірогідних відповідей, які ви можете отримати. Однак це поверхневий підхід. Щастя, якщо розглядати його науково, – це просто тілесна функція, яка здійснюється, коли в організмі виділяються певні гормони, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Особливо важливим є вироблення гормонів щастя для людей, які мають психічні розлади. Ці гормони можуть підбадьорити вас та покращити самопочуття. Хороша новина полягає в тому, що існують речі, які ви можете зробити для вироблення гормонів щастя, що в кінцевому підсумки значно покращить ваш настрій і самопочуття,

Ось 4 основні гормони щастя та способи стимулювати їх вироблення в організмі:

Дофамін. Дофамін також називають хімічною винагородою. Дофамін виділяється, коли мозок отримує сигнал про те, що ви виконали дію чи завдання, за які ви маєте отримати винагороду. Ось кілька способів змусити організм виробляти дофамін: досягнення поставлених цілей, ритуали з догляду за собою, як нанесення масок чи масаж, вживання поживної та здорової їжі, відзначення навіть незначних перемог та досягнень.

Окситоцин. Окситоцин також називають гормоном любові. Він виробляється під час актів вираження любові та прихильності. До них можуть належати ігри з домашніми улюбленцями, ігри з дітьми, тримання за руки, обійми з рідними та друзями, компліменти іншим та їх отримання.

Серотонін. Серотонін – це гормон, який допомагає стабілізувати настрій. У дні, коли ви почуваєтеся не найкращим чином, але не маєте для цього особливих причин, вам може знадобитися підвищення рівня серотоніну. Цей гормон може вироблятися в процесі діяльності, яка допомагає заспокоїти вас. Сюди входять медитація, фізичні вправи, сонячні ванни та прогулянки на природі.

Ендорфін. Ендорфін також називають знеболюючим гормоном. Він допомагає впоратись з фізичним та емоційним болем. Ви можете посилити вироблення ендорфіну, виконуючи фізичні вправи, переглядаючи комедії та вживаючи чорний шоколад.

Поділись


Новини партнерів