5 продуктів, які допоможуть вам зменшити ризик раку шийки матки

Рак – це хронічне захворювання, яке виявляють у всьому світі. Він може вражати практично будь-яку частину тіла, найпоширенішим його різновидом є рак легенів. У жінок доволі поширеними є також рак молочної залози і рак шийки матки, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Рак шийки матки – це тип раку, який виникає в клітинах шийки матки. Як і більшість видів раку, рак шийки матки може мати легкі симптоми або зовсім не мати симптомів, доки хвороба не прогресує до більш пізньої стадії. Тому дуже важливо регулярно проходити обстеження та дотримуватися всіх методів профілактики, щоб зменшити імовірність розвитку хвороби, особливо якщо ви належите до групи ризику.

Наш раціон може безпосередньо впливати на ризик виникнення багатьох хвороб, включаючи рак. Хоча більшість з нас усвідомлює, що вживання надмірної кількості алкоголю або куріння може збільшити ризик раку в цілому, існують також продукти, що можуть скоротити ризик цього захворювання. Наприклад, до них належать продукти, багаті на флавоноїди.

Ось 5 продуктів, які допоможуть вам зменшити ризик виникнення раку шийки матки:

Яблука. Яблука – це популярний у всьому світі фрукт з високим вмістом вітаміну А, флавоноїдів та інших поживних речовин. Такі продукти сприяють зменшенню ризику розвитку раку, зокрема раку шийки матки.

Капустяні овочі. Відомо, що хрестоцвіті овочі, до яких належать броколі, цвітна капуста, брюссельська капуста та інші, мають профілактичні властивості щодо раку. Вони також надзвичайно багаті на клітковину, яка сприяє травленню, та зниженню ваги.

Журавлина.  Журавлина використовується як домашній засіб від інфекцій сечовивідних шляхів, оскільки відомо, що вона має властивості, які допомагають підтримувати шийку матки здоровою. Вона також багата на флавоноїди, які допомагають у профілактиці раку.

Часник і цибуля. Часник і цибуля, які надають нашим стравам пікантності, відомі також корисними для здоров’я властивостями. Вони містять велику кількість вітамінів, флавоноїдів та інших поживних речовин, тому вони можуть бути важливою частиною здорової дієти.

Квасоля. Квасоля – це потужне джерело клітковини, рослинного білка та флавоноїдів. Вона допомагає збільшити частку ряду поживних речовин у вашому раціоні, що важливо для профілактики багатьох хвороб.

Поділись


Новини партнерів