4 зміни в раціоні, які допоможуть вам стати здоровішими

Їжа, яку ви їсте, є основним джерелом поживних речовин для вашого тіла. Поживні речовини потрібні вашому організму для виконання різних функцій, порушення яких може призвести до виникнення різних захворювань та станів. У той же час певні продукти можуть завдати шкоди системам та органам вашого організму, що може перешкодити їм нормально виконувати свої функції. Для збереження здоров’я вам необхідне здорове харчування, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Розуміючи, який вплив має харчування на наш організм, ми маємо обирати здорові продукти з низьким вмістом вуглеводів, які допомагають нам підтримувати оптимальну вагу.

Ось 4 важливі зміни в раціоні, які допоможуть вам зміцнити своє здоров’я:

Контролюйте споживання калорій. Багато людей навіть тоді, коли дотримуються низькокалорійної дієти для схуднення, забувають враховувати калорії, які вони одержують з підсолоджених напоїв. Вживання певної кількості цукру нам необхідне, однак надлишок рафінованого цукру може стати причиною збільшення ваги, підвищення рівня глюкози в крові та виникнення різних захворювань.

Вживайте більше білка. Люди часто так зосереджені на контролі кількості спожитих калорій, що забувають враховувати одну з найважливіших поживних речовин, необхідних організму – білок. Відповідно до рекомендацій дієтологів, ви повинні споживати білок під час кожного прийому їжі. Білок називають будівельним матеріалом життя, він відіграє важливу роль у підтримці здоров’я волосся, шкіри та всього тіла.

Контролюйте розмір порцій. Надто великі порції – це поширена причина набору ваги. В ідеалі ви повинні мати 6 прийомів їжі протягом дня, а ваші порції повинні бути невеликими. Це гарантує, що ви отримуєте всі поживні речовини, яких потребує ваше тіло, з різних продуктів харчування, при цьому не набираючи ваги. Ви можете використовувати менші тарілки, це допомагає контролювати розміри порцій і уникнути переїдання.

Не голодуйте. Велика кількість людей у всьому світі дотримуються дуже жорстких дієт для схуднення або збереження здоров’я. Вони можуть вживати надзвичайно мало калорій, пити лише соки, а також на тривалий час відмовлятись від їжі. Однак, це призводить лише до того, що потяг до їжі посилюється. Крім того, це збільшує ризик харчових дефіцитів. Пам’ятайте, збалансоване харчування має першочергове значення, а те, що ви відмовляєтесь від їжі, не означає, що ви не наберете зайвої ваги.

Поділись


Новини партнерів