Чи допомагає пропуск вечері схуднути?

Люди, як правило, відмовляються від вечері, щоб скоротити споживання калорій перед сном. Але вечеря – це не менш важливий прийом їжі, ніж сніданок та обід. Секрет полягає в тому, щоб обрати правильні продукти та правильний час, щоб стримати голод, але не нашкодити процесу схуднення, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Завжди рекомендується обирати легку вечерю. Це не тільки допомагає підтримувати нормальну вагу, а і сприяє здоровому травленню. Важка ж вечеря може стати причиною дискомфорту і порушення сну. Також вона може викликати проблеми зі шлунком.

Дієтолог Ловнеет Батра пояснює, що пропускати основні прийоми їжі для прискорення схуднення категорично не рекомендується. Зазначається, що багато людей замінюють основні прийоми їжі закускою або салатом чи просто не їдять. Це може допомогти у скороченні споживання калорій, але в довгостроковій перспективі ви можете нашкодити собі таким чином. Адже така звичка може стимулювати вироблення гормонів голоду.

Крім того, пропускаючи вечерю, ви ризикуєте відчути пізніше посилений потяг до їжі та нездорових закусок, що сильно збільшує ризик переїдання. Таким чином, замість прискорити схуднення, ви можете набрати вагу.

Дієтолог розповідає, що ви повинні вечеряти принаймні за три години до сну. Якщо ви дотримуєтесь цього правила, вам не доведеться відмовлятись від вечірнього прийому їжі.

Для вечері пані Батра рекомендує обирати здорові страви, які легко засвоюються. Це допоможе впоратись з відчуттям голоду, без ризику зіткнутись з підвищенням кислотності та іншими проблемами зі шлунком, як протягом ночі, так і після пробудження.

Поділись


Новини партнерів