Дієтолог розповіла, чи потрібно готувати капусту

Якщо ви хочете схуднути та підтримувати здорову вагу, здоровий спосіб життя для вас дуже важливий. Зокрема, ви повинні простежити, щоб ваш раціон включав достатню кількість необхідних поживних речовин. Особливо важливим для людей, які дбають про свою фізичну форму, є білок. Він сприяє відновленню м’язів та підтримці здорової ваги, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Яйця, курка та інші джерела тваринного походження є потужними джерелами білка. Капуста – одне з вегетаріанських джерел білка, яке багато хто додає до свого раціону. Та не всі знають, як правильно її їсти. Адже капусту їдять як вареною, так і свіжою.

Дієтолог Мунмун Ганерівал пише: “Оскільки більшість людей віддають перевагу їжі з високим вмістом білка, капуста стала одним з найпопулярніших варіантів, особливо серед вегетаріанців”.

Вона також додала, що сирі продукти важко засвоюються організмом, але в наш час саме вони асоціюються зі здоров’ям.

“Приготування їжі – це мистецтво, яке розвивалось багато століть і яке має власні переваги. Однією з них є покращення засвоюваності їжі, а також поживних речовин із неї. Якщо ви їсте капусту, неважливо, вдень чи ввечері, їжте її не сирою”.

Чи можна їсти капусту на ніч? Дієтологи рекомендують віддавати перевагу легкій вечері. Це допомагає покращити сон та підтримувати здорову вагу. Уникайте продуктів, що важко перетравлюються і можуть спричинити проблеми зі сном. Приміром, бобові належать до продуктів, які засвоюються легко. Але якщо ви їсте капусту на вечерю, поєднайте її з рисом чи іншим легкозасвоюваним гарніром.

Ви можете включити в раціон капусту, додаючи її в салати та супи.

Поділись


Новини партнерів