Медики назвали небезпечний симптом дефіциту магнію

Національний інститут охорони здоров’я Великобританії заявив, що магній бере участь у більш, ніж 300 реакціях в організмі. Потужними джерелами магнію можуть бути шпинат, горіхи, насіння та бобові. Нестача цих продуктів у раціоні може призвести до дефіциту магнію, як і хронічний алкоголізм та вживання деяких ліків, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Ранніми ознаками дефіциту магнію можуть бути втрата апетиту, нудота, блювота, слабкість та втома. Поступово симптоми дефіциту магнію погіршуються, це може призвести до оніміння, поколювання, м’язових скорочень і судом. Крім того, сильний дефіцит магнію може спричинити  порушення серцевого ритму та спазми коронарних судин.

Британський фонд серця (BHF) заявив, що спазми коронарних артерій також відомі як  стенокардія Принцметала. Ознакою цього стану є біль у грудях, спричинений скороченням серцевої артерії.

Біль у руці або щелепі також може супроводжувати біль у грудях, що також є симптомом серцевого нападу.

Деякі види стенокардії можуть бути викликані холодною погодою, фізичними навантаженнями, стресом і навіть можуть бути пов’язані з менструальними циклами у жінок.

На відміну від стенокардії, спричиненої жировими відкладеннями холестерину, стенокардія Принцметала виникає, коли в м’язовому шарі артеріальної стінки виникає спазм. Це призводить до тимчасового блокування артерії, яке може призвести до серцевого нападу, якщо серцевий м’яз позбавлений кисню.

Спазми ж виникають, коли в організмі надлишок речовин, які сприяють скороченню артерій, та нестача тих, які їх розслабляють. Також спазм може бути пов’язаний з запаленням у стінках судин.

Найбільше ризикують отримати дефіцит магнію люди, які страждають від діабету 2 типу, шлунково-кишкових захворювань та алкогольної залежності.

Медики рекомендують включити в раціон сою, арахіс, сочевицю та квасолю, щоб його уникнути.

Поділись


Новини партнерів