Названо продукт, який найкраще допомагає контролювати рівень холестерину у крові

Раціон має вирішальне значення, коли мова йде про контроль рівня холестерину. Деякі продукти сприяють підвищенню рівня холестерину, тоді як інші допомагають його знизити. За даними Британської Служби охорони  здоров’я, контроль рівня холестерину в крові в поєднанні зі здоровим харчуванням та фізичними вправами, може стати запорукою довголіття. За словами медиків, найкращою їжею для підтримки здорового рівня холестерину є жирна риба, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Прикладами жирної риби є скумбрія, лосось, оселедець, сардини, шпроти та форель. Такими корисними ці різновиди риби роблять жирні кислоти омега-3, які також можна знайти у мідіях, устрицях та кальмарах.

Здорова, збалансована дієта повинна включати щонайменше дві страви з риби на тиждень, одна з яких повинна бути приготована з жирної риби. Саме жирні кислоти омега-3 допомагають знизити ризик розвитку хвороб серця, найпоширенішої причини смерті у всьому світі.

Однак, надлишок жирної риби в раціоні може нашкодити вам. Наприклад, якщо ви їстимете її більше двох разів на тиждень, то забруднюючі речовини, що містяться у рибі, можуть накопичуватись в організмі і досягати небезпечних рівнів.

Щоб дізнатись про рівень холестерину у вашій крові, потрібно здати аналізи у лікаря. Так ви зможете отримати інформацію про загальний рівень холестерину, рівні холестерину ЛПВЩ та ЛПНЩ, а також про рівень тригліцеридів у крові.

Ці показники дадуть вам важливі відомості про стан вашого здоров’я. Загальний рівень холестерину показує, скільки “хорошого” та “поганого” холестерину знаходиться у вашій крові.

“Хороший” холестерин ЛПВЩ – це різновид холестерину, що знижує імовірність хвороб серця, а “поганий” холестерин – це вид холестерину, що накопичується на стінках судин і може спричинити інфаркт.

Тригліцериди – це жирна речовина, схожа на “поганий” холестерин, що міститься у крові.

Для того, щоб тримати всі ці показники у здорових межах, потрібно не лише включити в раціон жирну рибу та інші продукти з високим вмістом омега-з, а і скоротити споживання насичених і транс-жирів.

Поділись


Новини партнерів