Що ви маєте знати про переваги та ризики, пов’язані з гострою їжею

Багато людей полюбляє гостру їжу. Закуски, перші та основні страви, соуси – всі вони можуть бути приготовані з великою кількістю спецій. Звичайною реакцією організму на гостру їжу є сльозотеча та відчуття печіння у роті та в носі. У декого може тимчасово захрипнути голос, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Гостра їжа, як і будь-яка інша, має власні переваги та недоліки. Ось, що ви маєте знати про корисні властивості гострих страв:

Вона зменшує запалення. Спеції зазвичай мають протизапальні властивості. Це може бути надзвичайно корисним при лікуванні різних захворювань і станів, таких як головний біль, аутоімунні захворювання, нудота та артрит.

Вона допомагає знизити ризик розвитку раку. Було встановлено, що прянощі можуть впливати на ракові клітини та знищувати їх або стримувати їхній ріст. Це може допомогти запобігти або уповільнити ріст ракових клітин, тим самим зменшуючи ризик розвитку або загострення раку.

Вони допомагають у боротьбі з інфекціями. Спеції є багатим джерелом антиоксидантів, а також вони мають антибактеріальні та антимікробні властивості. Це допомагає захиститись від хвороботворних мікроорганізмів, знижуючи ризик розвитку інфекцій.

Вона подовжує життя. Згідно з дослідженням вчених з Гарварду та Китайського національного центру з контролю та профілактики захворювань, регулярне та послідовне вживання спецій може допомогти людині жити довше.

Вона покращує метаболізм. Завдяки наявності антиоксидантів, спеції можуть сприяти посиленню метаболізму в організмі. Це може допомогти в регулюванні ваги та схудненні, а також покращити травлення.

Однак, їжа з великою кількістю спецій має свої недоліки. Зокрема, вона може спричинити подразнення шлунку у деяких людей. Хоча гостра їжа може сприяти покращенню травлення у здорових людей, вона також може посилити вже існуючі проблеми з травленням. Крім того, в кінцевому підсумку вона може нашкодити смаковим рецепторам, і тоді негостра їжа може здаватись прісною та позбавленою смаку. Завжди рекомендується вживати гостру їжу в помірних кількостях.

Поділись


Новини партнерів