4 побічні ефекти від фарбування волосся

Фарбування волосся – це доволі популярний спосіб змінити зовнішність та внести в неї трохи різноманіття. Всім відомо, що фарбоване волосся потребує додаткового догляду. Але чи знаєте ви про побічні ефекти фарбування волосся? Можливо, ви не знаєте, що насправді відбувається з вашим волоссям під час їх фарбування. Адже воно вимагає використання агресивних хімічних речовин, які можуть завдати шкоди здоров’ю вашого волосся, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Ось деякі побічні ефекти, які можуть бути викликані фарбуванням волосся:

Подразнення та алергія. Фарба для волосся може містити інгредієнти, які здатні дратувати шкіру та викликати алергічні реакції. Найбільш поширеним алергеном у фарбі є парафенілендіамін (PPD), який може спричинити набряки, висипи та відчуття печіння.

Ослаблення волосся. Одним із інгредієнтів, що використовуються в фарбі для волосся, є перекис водню, який сильно сушить ваше волосся. Використання цього інгредієнту є причиною того, чому фарбоване волосся так часто має текстуру, подібну до текстури соломи. Це також призводить до того, що ваше волосся стає ламким.

Випадання волосся. Міцність волоссю забезпечують дисульфідні зв’язки, які ослаблюються під впливом хімічних речовин, що містяться в кольорі волосся. Це в подальшому призводить до випадіння волосся.

Погіршення симптомів астми. У більшості засобів для фарбування волосся в якості основного активного інгредієнта міститься аміак. Він шкідливий для очей, легенів та здоров’я дихальних шляхів. Особливо небезпечним він може бути для людей з астмою та розладами дихання.

Поділись


Новини партнерів