Як зробити піцу більш корисною

Більшість населення доволі регулярно замовляє їжу з доставкою або робить замовлення з собою. Це зручно, враховуючи, які ми всі зайняті як на роботі, так і вдома. Статистика показує, що найпопулярнішою їжею навинос у світі є піца. Її зібрали за допомогою запитів у Google, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Зрозуміло, що піца – це порівняно проста та зручніша страва, особливо коли мова йде замовлення з собою. Її легко носити, подавати та їсти. Однак не можна ігнорувати вплив страви на здоров’я. Піцу не можна вважати здоровою їжею, і регулярне її вживання не рекомендується. Час від часу ви можете замовляти піцу в кафе чи службах доставки, але найкращим варіантом буде приготувати її вдома.

Ось кілька способів зробити піцу більш корисною:

Використовуйте мультизернове борошно. Зазвичай для приготування коржа піци використовують рафіноване біле борошно. Це збільшує кількість порожніх калорій у готовій страві. У той же час, замінивши його на мультизернове борошно можна зробити страву більш корисною, збільшивши вміст клітковини.

Обирайте здорову начинку. Начинка для піци зазвичай складається з овочів, курки та м’яса. Але начинка домашньої піци залежить лише від ваших вподобань. Ви можете покласти в піцу курку, приготовану на грилі, збільште вміст свіжих овочів і ваша піца стане значно кориснішою.

Оберіть правильний сир. Обирайте сорти сиру, які найменше обробляються. Такий сир забезпечить вас корисними жирами і надасть піці чудового смаку.

Готуйте соус самостійно. Замість того, щоб використовувати магазинний соус або кетчуп, який міститиме цукор та консерванти, приготуйте власний соус зі свіжих помідорів та спецій.

Незважаючи на те, що приготована вдома піца – це набагато здоровіший вибір, ніж піца з найближчого кафе, пам’ятайте, що такі продукти не можна вживати регулярно. Вони можуть негативно вплинути на ваш організм і збільшити ризик ряду захворювань. Незалежно від того, замовлена піца навинос або приготована вдома, її слід вживати лише в помірних кількостях.

Поділись


Новини партнерів