Чому варто додати сою у свій раціон

Діабет – це хронічне захворювання, яке вимагає від пацієнта особливої ​​турботи про тіло. Це захворювання характеризується нездоровими перепадами рівня цукру в крові. Якщо не контролювати його, це може призвести до таких станів, як гіперглікемія (або підвищений рівень глюкози в крові) або гіпоглікемія (або низький рівень глюкози в крові). Постійний нездоровий рівень цукру в організмі може стати причиною цілого ряду захворювань, таких як серцево-судинні та ниркові захворювання. Це робить надзвичайно важливим вибір методів контролю рівня глюкози. Дієта та здоровий спосіб життя є ефективними способами контролювати симптоми діабету, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Ідеальний раціон при діабеті повинен включати багато клітковини і мало вуглеводів. Крім того, потрібно уникати рафінованого цукру. Соя може бути прекрасним продуктом для діабетиків, оскільки вона може допомогти контролювати рівень цукру в крові завдяки наявності ізофлавонів.

Ось деякі переваги для здоров’я, які вам може запропонувати соя:

Вона забезпечить вас білком. Соя – це гарне джерело рослинного білка, який допоможе вам збільшити м’язову масу. Також соя може бути гарним джерелом білка для людей, які не їдять м’ясо.

Вона допомагає контролювати рівень холестерину. Підвищення рівня холестерину може призвести до погіршення здоров’я серцево-судинної системи. Соя може допомогти ефективно управляти рівнем холестерину і зміцнити здоров’я серця та судин.

Вона зміцнить здоров’я кісток. Соя є джерелом ізофлавонів, які сприяють зміцненню здоров’я кісток та зменшують ризик розвитку таких станів, як остеопороз.

Ви можете включити в раціон соєве молоко або тофу, популярний продукт із сої, який можна вживати смаженим, приготованим на грилі або запеченим. Він прекрасно поєднується з овочами і чудово доповнить ваші салати. Також ви можете додавати соєві боби у рагу та супи.

Незважаючи на багато корисних для здоров’я властивостей соєвих бобів, вони також можуть спричинити деякі побічні ефекти. Люди, які мають алергією на сою, повинні утримуватися від вживання продуктів на її основі. Крім того, надмірне споживання продуктів на основі сої може призвести до гіпотиреозу через пригнічення функції щитовидної залози, а також діареї. Перш ніж вносити зміни у свій раціон, переконайтеся, що ви знаєте все про свій організм.

Поділись


Новини партнерів