Ходьба проти бігової доріжки: який спосіб тренувань кращий?

Регулярне виконання фізичних вправ потребує дисципліни і самовіддачі. На відміну від введення у розпорядок дня тренувань, відмова від них не потребує жодних зусиль. І коли світ постраждав від пандемії, і спортзали та спортивні майданчики зачинились, багато хто так і зробив, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

З тієї ж причини люди почали відмовлятись від звичної фізичної активності, як легкий біг, ходьба та їзда на велосипеді. Натомість, популярними стали тренування вдома, зі спеціальним обладнанням або без нього. Та чи дають вони такі ж гарні результати, як вправи на свіжому повітрі?

Якщо порівнювати ходьбу на вулиці і тренування на біговій доріжці, кожне з них має свої переваги та недоліки. Щоб полегшити вибір, ми постараємось розглянути їхні плюси та мінуси.

  • Під час пандемії, коли вправи на свіжому повітрі стали недоступними, обладнання для тренувань у приміщенні значною мірою сприяло забезпеченню ефективних результатів. Також при наявності бігової доріжки ви можете тренуватись прямо вдома, уникаючи зайвих контактів.
  • Вітамін D – основна поживна речовина, необхідна організму для підтримки здоров’я системи кровообігу, м’язів та кісток. Його дефіцит може призвести до різних захворювань та станів. Оскільки сонячне світло є важливим джерелом вітаміну D, перебування у приміщенні ускладнює отримання людьми денної норми цієї поживної речовини через нестачу сонячного світла. Тому з цієї точки зору ходити та бігати краще надворі.
  • З фінансової точки зору бігова доріжка має очевидні недоліки. Ходьба на вулиці – це проста діяльність що не потребує фінансових затрат і може принести значну користь вашому здоров’ю. З іншого боку, бігова доріжка потребує вкладення коштів, при чому не тільки на саму доріжку, а і на її технічне обслуговування в подальшому.

І ходьба, і вправи на біговій доріжці можуть принести користь здоров’ю. Перш ніж вибрати найкращий варіант, слід подбати про регулярність виконання вправ. Ваша програма тренувань може бути бездоганною, але не дасть результатів, якщо ви тренуватиметесь вряди-годи. Виберіть той варіант, який зручний саме для вас. Іноді можете їх чергувати, щоб уникнути одноманітності. Крім того, намагайтеся дотримуватись збалансованого раціону та підтримуйте водний баланс організму.

Поділись


Новини партнерів