Як лихоманка пов’язана з артеріальним тиском

Високий кров’яний тиск – це стан, при якому тиск крові на стінки артерій є надто високим. Поступово через це жорсткість стінок судин зростає, примушуючи артерії звужуватись, що збільшує ризик інфаркту і має інші негативні для здоров’я наслідки, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Коли людину лихоманить, це свідчить про те, що в організмі відбувається щось незвичне. Лихоманка не повинна викликати занепокоєння, якщо температура тримається нижчою за 38 градусів Цельсія, та якщо температура регулярно піднімається вище норми, це може бути ознакою високого артеріального тиску.

Збільшення температури тіла примушує також серце битись швидше, що, в свою чергу, призводить до зростання артеріального тиску. Тому якщо у людини висока температура, велика імовірність того, що артеріальний тиск у неї також підвищений.

У дослідженні, опублікованому в Національній медичній бібліотеці США, Національному інституті охорони здоров’я, було досліджено зв’язок між температурою тіла, кров’яним тиском та вмістом у плазмі крові оксиду азоту. У дослідженні зазначалося: “Септичний шок часто асоціюється зі зміною температури тіла та різким падінням артеріального тиску, частково пояснюється індукцією вазоактивних ферментів”.

“Лихоманка є найпоширенішим симптомом сепсису; однак переохолодження може також виникати у критичному стані шоку, і вважається, що це значно погіршує прогноз для пацієнта”.

Основним висновком цього дослідження є те, що температура тіла у пацієнтів із септичним шоком має зворотну з концентрацією оксиду азоту. Тобто, чим нижча температура тіла, тим вищі концентрації оксиду азоту у плазмі крові.

За словами фахівців, взимку артеріальний тиск, як правило, зростає. Це пов’язано з тим, що судини звужуються через низьку температуру повітря. Найбільше від цього страждають люди, старші за 65 років.

Серед інших сезонних причин підвищення артеріального тиску є збільшення ваги та зниження фізичної активності, які є поширеною проблемою взимку.

До інших симптомів високого кров’яного тиску належать головний біль, кровотеча з носа, втома, проблеми з зором, біль у грудях, утруднене дихання, нерегулярне серцебиття та сліди крові у сечі.

Поділись


Новини партнерів