5 способів зміцнити кістки природним шляхом

Не секрет, що міцні кістки – це важлива частина загального здоров’я людини. З віком кістки стають слабшими, оскільки знижується їхня щільність. Це збільшує ризик травм та переломів. Тому незалежно від вашого віку, ви повинні пильно стежити за своїм харчуванням і уникати продуктів, які можуть нашкодити вашим кісткам. Також потрібно відмовитись від куріння та дотримуватись здорового способу життя, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Ось п’ять способів зміцнити кістки природним шляхом:

Збільште споживання кальцію та виконуйте фізичні вправи. Вживання продуктів з високим вмістом кальцію – це важлива умова для збереження здоров’я кісток. Ви можете запобігти втраті щільності та підвищенню крихкості кісток, якщо включите у раціон сир, йогурт, сардини, мигдаль, горох, квасолю. Окрім цих продуктів, важливо регулярно займатись спортом, оскільки це допомагає підтримувати рухливість кісток, зменшує запалення, збільшує щільність кісток та сприяє збільшенню кісткової маси.

Збільште споживання вітамінів К та D. Якщо ви вживатимете більше кальцію, але будете нехтувати вітаміном D, це нічого не дасть. Організм просто не зможе засвоїти кальцій. Тому потрібно намагатись перебувати на сонці зранку або після 4 години дня, щоб організм міг виробити необхідний йому вітамін. Якщо це неможливо, ви можете одержати вітамін D з харчових джерел, таких як лосось, гриби, соєве молоко, апельсини, овес, коров’яче молоко, яйця тощо.

Також необхідно включити у раціон більше продуктів, багатих на вітамін К, наприклад броколі, цвітну капусту, капусту та крупи. Вони допомагають збільшити мінеральну щільність кісток.

Вживайте більше білка. Білки сприяють ущільненню кісткової тканини, що допомагає скоротити ризик переломів, а також ряду хвороб кісток. Вам допоможуть молочні продукти, яйця, нежирне м’ясо та бобові.

Ведіть у раціон більше зелені, уникайте куріння і надлишку кофеїну. Їжте багато зелені. Шпинат, капуста та інші листові овочі багаті на поживні речовини, тому їх споживання неминуче зміцнить ваших здоров’я кісток. Крім того, основні зміни способу життя, такі як скорочення споживання цукру, кофеїну та алкоголю, а також підтримка здорової ваги забезпечать багато переваг для ваших кісток.

Введення у раціон продуктів, багатих на магній і цинк. Кістки можуть стати крихкими не тільки через дефіцит кальцію. Їм також потрібні магній і цинк, щоб залишатися міцними. Насправді саме магній відіграє вирішальну роль у активізації вітаміну D для полегшення засвоєння кальцію організмом.

Цинк має велике значення для формування нової кісткової тканини, тому надзвичайно важливо отримувати його в достатній кількості.

Льняне насіння, устриці, креветки, гарбуз, бобові, авокадо, тофу, горіхи, темний шоколад та цільнозернові продукти є прекрасними джерелами обох цих мінералів.

Поділись


Новини партнерів