Як приготувати чай з молоком, який допоможе вам схуднути

Коли мова йде про схуднення, всі ми чули про переваги чорного та зеленого чаю, чаю улун та всіх різновидів трав’яних чаїв. Та чай з молоком до цього переліку зазвичай не входить. Причина доволі очевидна – він містить молоко. Молоко – це джерело насичених жирів та калорій, які схудненню не сприяють. Тому молока зазвичай намагаються уникати люди, які працюють над зниженням своєї ваги, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Втім, існує спосіб зробити чай з молоком корисним для схуднення. Для цього вам знадобиться склянка води, 1 ч.л. какао, 1/2 ч.л. чайного листя, шматочок імбиру, паличка кориці, 2-3 ч.л молока та, за бажанням, 1/2 ложки меду.

Вилийте в каструлю воду, додайте у неї корицю та тертий імбир. Поставте суміш на вогонь та дайте їй покипіти 1-2 хвилини. Потім додайте чайне листя і молоко, і закип’ятіть чай знову. Готовий чай процідіть, перелийте в чашку, додайте до нього какао та мед.

Чим же такий чай відрізняється від звичайного чаю з молоком? По-перше, він містить менше молока. По-друге, він не містить цукру, який більшість людей кладе у звичайний чай, тому він стає менш калорійним. Крім того, такий чай містить спеції, які відомі своїми перевагами як для схуднення, так і для загального здоров’я.

Такий напій ви можете пити 1-2 рази на день. Небажано пити його на голодний шлунок чи незадовго до прийому їжі. Вважається, що кориця та імбир, які містяться у цьому чаї, здатні посилити метаболізм, що прискорює процес спалювання жиру та схуднення.

Какао-порошок багатий на фітонутрієнти, але має низький вміст жиру та цукру. Дослідження показують, що какао допомагає регулювати обмін речовин і сприяє відчуттю ситості. Відомо також, що молоко стримує відчуття голоду. Це робить такий чай корисним для всіх людей, які намагаються схуднути або підтримувати здорову вагу.

Поділись


Новини партнерів